Centraal Corfu

corfu_central_01
corfu_central_02
corfu_central_04
corfu_central_03
corfu_central_05
corfu_central_10
corfu_central_06
corfu_central_07
corfu_central_08
corfu_central_09
corfu_central_13
corfu_central_12
corfu_central_14
corfu_central_15
corfu_central_11
corfu_central_18
corfu_central_17
corfu_central_20
corfu_central_19
corfu_central_16
corfu_central_21
corfu_central_22
corfu_central_25
corfu_central_24
corfu_central_23
corfu_central_29
corfu_central_26
corfu_central_30
corfu_central_27
corfu_central_28
corfu_central_35
corfu_central_33
corfu_central_31
corfu_central_32
corfu_central_34
corfu_central_40
corfu_central_36
corfu_central_38
corfu_central_37
corfu_central_39
corfu_central_44
corfu_central_46
corfu_central_41
corfu_central_45
corfu_central_43
corfu_central_42
corfu_central_47
corfu_central_48
corfu_central_51
corfu_central_49
corfu_central_50
corfu_central_56
corfu_central_55
corfu_central_53
corfu_central_52
corfu_central_54
corfu_central_59
corfu_central_58
corfu_central_60
corfu_central_57
previous arrow
next arrow
corfu_central_01
corfu_central_02
corfu_central_04
corfu_central_03
corfu_central_05
corfu_central_10
corfu_central_06
corfu_central_07
corfu_central_08
corfu_central_09
corfu_central_13
corfu_central_12
corfu_central_14
corfu_central_15
corfu_central_11
corfu_central_18
corfu_central_17
corfu_central_20
corfu_central_19
corfu_central_16
corfu_central_21
corfu_central_22
corfu_central_25
corfu_central_24
corfu_central_23
corfu_central_29
corfu_central_26
corfu_central_30
corfu_central_27
corfu_central_28
corfu_central_35
corfu_central_33
corfu_central_31
corfu_central_32
corfu_central_34
corfu_central_40
corfu_central_36
corfu_central_38
corfu_central_37
corfu_central_39
corfu_central_44
corfu_central_46
corfu_central_41
corfu_central_45
corfu_central_43
corfu_central_42
corfu_central_47
corfu_central_48
corfu_central_51
corfu_central_49
corfu_central_50
corfu_central_56
corfu_central_55
corfu_central_53
corfu_central_52
corfu_central_54
corfu_central_59
corfu_central_58
corfu_central_60
corfu_central_57
previous arrow
next arrow

Het midden van Corfu is de overgang van het bergachtige gedeelte van Corfu naar het vlakke. Prachtig mooie glooidende landschappen met hier en daar een uitschieter naar boven. En met een prachtig ‘dieptepunt’ in de Ropa Vallei. Groene weiden, hier en daar omgeven door wat rotsformaties en schilderachtige wat hoger gelegen dorpjes. Vooral de westelijke kant vertoont nog enkele hoogstandjes. Een bergrand van zo’n 2 tot 300 meter hoog scheidt de uitstekende stranden die daar gevonden worden van het binnenland. Vanzelfsprekend zijn daar verschillende schitterende standpunten om eens stil te houden en je camera vol te schieten met fantastische plaatjes van de omgeving waar je even later ligt te bakken en te baden. De stranden van Paleokastritsa is een eitje, maar zeker om de stranden van Ermones, Pelekas, Gialiskari, Mirtiossita, Glyfada en Kontogialos te bereiken, moet je eerst enige moeite doen. Maar wees gerust, dat doe je niet voor niets. De beloning in de vorm van zon, zee, zand, zwemmen, zwelgen en zalig niets doen wacht altijd als je de afdaling voltooid hebt. Vanwege de rotsachtige kust is het hier ook nog eens een waar snorkelparadijs.

Het goede strandleven op Corfu

Heb je helemaal niets met hindernissen nemen alvorens lekker languit te gaan, dan is de oostkust een goed alternatief. Ook aan deze kant van Corfu vind je een lange aaneenschakeling van prettige stranden en betoverende baaien. Barbati, Ipsos, DassiaKomenoGouvia, Kontokali, ze liggen allemaal te wachten op je. Aan deze kust zijn het meestal zandstranden die de klok slaan en een over het algemeen langzaam aflopende zee. Tevens heb je vanaf oostelijk Corfu ongehinderd zicht op het vasteland van Griekenland en Albanië. Op dit gedeelte van het eiland is ook veel waterrecreatie, met parasailing, waterskiën, bootverhuur en noem maar op.
De zojuist genoemde kustplaatsen herbergen stuk voor stuk een enorme hoeveelheid toeristisch vermaak in de vorm van uitgaansgelegenheden. Veel restaurants en bars, ijstenten, verhuurbedrijven en vakantie accommodatie. Daarom zijn de stranden daar over het algemeen wat drukker dan aan de westkant. Dus heb je hier ook wat meer de gelegenheid om je tot in de kleine uurtjes te vermaken met drank en dobbelspel. Maar wil je wel eens wat minder drukte om je heen dan bewandel je een van de vele weggetjes die je het binnenland inleiden en ontdek je oude dorpjes als Kato (laag) en Ano (hoog) Korakiana, Analipsi en Agios Markos. Plof na een inspannende klim met knallende kuiten neer op het altijd aanwezige dorpsplein en laat daar, gezeten achter je bord souvlaki of mezes, het eilandleven enige uren aan je voorbij gaan. Je hebt het verdiend.

Corfu Cultureel

Behalve de stranden herbergt centraal Corfu ook genoeg attracties om de culturele honger te stillen. Een van de bekendste is natuurlijk Achillion, het paleis van Sissi. Echt doen hoor, dit is schitterend. Maar ook de Keizerstroon, het Theotokisklooster in Paleokastritsa, of een avontuurlijke tocht naar The Monastery of The Blessed Virgin of Myrtiottisa. Alleen de naam van het klooster leest al als een boek. Wil je een dagje ontzouten dan bezoek je Aqualand, aan de doorgaande weg van de westkant. Kan je even geen water meer zien dan ga je naar Corfu Stad, ofwel Kerkyra. In deze metropool moet je een keer geweest zijn, al was het alleen maar vanwege de druk doende Grieken, de volle terrassen en de vele winkels variërend van luxe en groot tot simpel en piepklein. Ook zeer vermakelijk en spannend: vliegtuigen spotten op Kanoni. Je kunt ze net niet aanraken als ze over je hoofd aan komen scheren. Ben je toch in die buurt dan is het gelijk meegenomen als je het oude en het nieuwe fort bezoekt, net als de vismarkt, het Aziatisch museum, het San Rocco plein, de Esplanade, het …. is allemaal teveel om op te noemen.

Scroll naar boven