Noord Corfu

corfu_north_02
corfu_north_01
corfu_north_03
corfu_north_07
corfu_north_09
corfu_north_06
corfu_north_05
corfu_north_08
corfu_north_04
corfu_north_10
corfu_north_11
corfu_north_12
corfu_north_13
corfu_north_14
corfu_north_15
corfu_north_18
corfu_north_16
corfu_north_17
corfu_north_19
corfu_north_20
corfu_north_25
corfu_north_28
corfu_north_22
corfu_north_24
corfu_north_23
corfu_north_26
corfu_north_21
corfu_north_29
corfu_north_27
corfu_north_30
corfu_north_37
corfu_north_40
corfu_north_31
corfu_north_39
corfu_north_34
corfu_north_36
corfu_north_33
corfu_north_38
corfu_north_35
corfu_north_32
corfu_north_47
corfu_north_42
corfu_north_49
corfu_north_50
corfu_north_44
corfu_north_41
corfu_north_43
corfu_north_46
corfu_north_48
corfu_north_45
corfu_north_54
corfu_north_56
corfu_north_60
corfu_north_57
corfu_north_53
corfu_north_52
corfu_north_51
corfu_north_59
corfu_north_58
corfu_north_55
previous arrow
next arrow
corfu_north_02
corfu_north_01
corfu_north_03
corfu_north_07
corfu_north_09
corfu_north_06
corfu_north_05
corfu_north_08
corfu_north_04
corfu_north_10
corfu_north_11
corfu_north_12
corfu_north_13
corfu_north_14
corfu_north_15
corfu_north_18
corfu_north_16
corfu_north_17
corfu_north_19
corfu_north_20
corfu_north_25
corfu_north_28
corfu_north_22
corfu_north_24
corfu_north_23
corfu_north_26
corfu_north_21
corfu_north_29
corfu_north_27
corfu_north_30
corfu_north_37
corfu_north_40
corfu_north_31
corfu_north_39
corfu_north_34
corfu_north_36
corfu_north_33
corfu_north_38
corfu_north_35
corfu_north_32
corfu_north_47
corfu_north_42
corfu_north_49
corfu_north_50
corfu_north_44
corfu_north_41
corfu_north_43
corfu_north_46
corfu_north_48
corfu_north_45
corfu_north_54
corfu_north_56
corfu_north_60
corfu_north_57
corfu_north_53
corfu_north_52
corfu_north_51
corfu_north_59
corfu_north_58
corfu_north_55
previous arrow
next arrow

Het noorden van Corfu is het meest bergachtige gebied van het eiland. Het wordt van de rest van Corfu afgesneden door een pittige bergkam die slechts op enkele plaatsen bedwongen kan worden. Of je moet van klimmen houden, dan kan je je lol op. Een van de meest gebruikte passen om gemotoriseerd naar het noorden te reizen, is via de Troumbeta. Stort je auto na een felle klim naar beneden – niet letterlijk doen natuurlijk – en geniet van de vele adembenemende uitzichten die zich voor je netvlies ontrollen. Via Troumbeta heb je de mogelijkheid om over de noordkop van Corfu uit te waaieren. Ga je in westelijke richting, bijvoorbeeld naar Arillas of Afionas, dan kom je door kleine vergeten dorpjes als Pagi en Dafni, waar de was nog met de hand gedaan wordt en de ezel en de os nog niet helemaal verdrongen zijn door gemotoriseerde voertuigen. Van deze dorpjes zijn er vele in deze omgeving. Je moet zeker je auto eens in een van deze stille plaatsjes parkeren, maakt niet uit waar, en een wandeling maken door de stilte. Ga gerust eens een straatje om en ontdek het oude Corfu. Ontdek de rust en vrede waarin de dorpsbewoners hun dagen tevreden slijten met het landleven, de zon en eten en drinken. Iets dat je anders onthouden zou zijn omdat je met je auto maar hetzelfde tijdschema wilt aanhouden als je in Nederland gewend bent. Bezoek dorpjes als Krini en Makrades en maak kennis met de bewoners die zich bijkans voor je auto werpen om je tot stoppen te manen. Niet alleen om je te vragen waar je vandaan komt om je vervolgens enkele woordjes Nederlands te laten horen. Ook willen ze je graag overtuigen van de kwaliteit van hun wijn, olijfolie, honing, vruchten en andere natuurproducten. Je bent vrij om te weigeren, als je dat maar onthoudt!

Badplaatsen Noord Corfu

Verder door naar het noordwesten vind je het prachtige Canal d’Amour, gelegen bij de zeer toeristische kustplaats Sidari. Je smult bij het zien van de ‘uitgesleten eilanden’ langs deze kust, bestaande uit grillig gevormde opgestapelde rotslagen. De legende luidt dat vrouwen die verlegen zitten om een relatie, hier slechts in zee hoeven duiken waarna hun wens binnen de kortste keren in vervulling zal gaan. Overbodig te zeggen dat het altijd een driftig geplons is in en om de wateren bij Canal d’Amour. Het waarheidsgehalte van deze legende is helaas niet te achterhalen, maar moet laag ingeschat worden. De legende is namelijk waarschijnlijk door de mannelijke vrijgezellen van Sidari in de wereld geholpen.
Langs de noordkant van het eiland, richting het noordoosten bevinden zich enkele gezellige badplaatsjes als RodaAcharavi, Almiros, Agios Spiridon en Kassiopi. Acharavi is daarvan wel de grootste, met een gezellige winkelstraat, een zeer prettig strand en een lange boulevard met veel restaurants en bars. Ook Kassiopi is een bezoekje meer dan waard, met een gezellige haven waar de visserbootjes af- en aanmeren en de schippers op de kade hun netten boeten.

Fiets- en wandelvakantie Corfu

Vooral het bergachtige binnenland van noordelijk Corfu leent zich bij uitstek voor een wandel– of fietsvakantie. Heel veel groen, schitterende vergezichten over de noordkust van Corfu, met als letterlijk toppunt natuurlijk de Pantokrator. Wil je deze zonder paardenkrachten gaan bestijgen, bereid je dan lichamelijk en geestelijk goed voor. Het is een zeer taaie klim, die het uiterste zal vergen van je materieel, maar zeker van je kuiten en je longen. Al mag de beloning er zijn natuurlijk. Eenmaal de top bereikt op eigen krachten kijk je allereerst het hele eiland onbelemmerd in de rondte. Behalve de facinerende berglandschappen noordwaarts, is de kustlijn van Albanië op een normale dag uitstekend te zien. Belangrijker nog, jou vallen de bewonderende blikken ten deel van de slappelingen die met de auto gekomen zijn. Sommigen zullen denken dat je krankzinnig bent, anderen zien in jou een heilige die op de fiets naar zijn werk komt. Dit effect kan je verhogen door je rijwiel achter te laten en direct richting het daar gelegen klooster te lopen.

Nog een must-see in noordelijk Corfu is Palaia (Oud) Perithia, het verlaten dorp aan de voet van de Pantokrator. En als we het dan toch over verlaten dorpen hebben, Palies Sinies mag er ook zijn….

Scroll naar boven