Acharavi

Acharavi, uiterst noordelijk van Corfu, is een van de meest populaire badplaatsen van het eiland. Met zo’n duizend inwoners mag het tot een van de grotere plaatsen van Corfu gerekend worden. In de zomer biedt het echter gastvrijheid aan een veelvoud van dit aantal. Dit leuke dorp heeft namelijk veel te bieden aan de verwende toerist!
Allereerst is daar natuurlijk het strand en het glasheldere water van de Ionische zee. Het zandstrand met hier en daar wat concentraties keistenen biedt met zijn bijna tien kilometer lengte meer dan voldoende ruimte aan de vele duizenden toeristen die jaarlijks Acharavi met een bezoek vereren. Het strand van Acharavi is ideaal voor kinderen omdat het heel geleidelijk afloopt de zee in. Het ontbreken van zee-egels en andere stekeligheden maakt dat iedereen ongedwongen en zonder waterschoenen in het heldere water kan vertoeven.

Vakantieplezier voor elk wat wils

Vanwege de overwegend rustige zee is het de ideale stek voor een scala aan watersporten, zoals waterski-en, windsurfen, snorkelen, vissen, waterfietsen of simpelweg liggen bakken op een luchtbed. Ook het huren van een boot behoort tot de mogelijkheden en is zeker aan te raden om de schitterende noordkust eens van een afstandje te bekijken.
Voor de toerist die niet in is voor al teveel inspanning: Langs het strand zijn overal strandstoelen en parasols voor een billijke prijs te huur, wat zeker de eerste dagen van het verblijf geen overbodige luxe is. Bij helder weer kan je vanonder je parasol met een drankje in de hand het oostelijk gelegen Albanië heel duidelijk onderscheiden.
Verder is het leuk kuieren langs de gezellige boulevard met zijn vele traditionele taverna’s, bars, souvenirshops en (vis)restaurants. Onder het genot van een ijsgekoeld glas bier mensen kijken op een prettig terrasje is hier een must. Culinaire uitschieter is bijvoorbeeld Taverna Maistro. Wat zeker niet vergeten mag worden, is een bezoek aan The Best Spot on the Beach: Veggera!

Flaneren in noordelijk Corfu

De leuke brede hoofdstraat van Acharavi is de place to be om de plaatselijke middenstand los te maken. Souvenirshops, bars, juweliers, supermarkten, duikshops, restaurants, textielwinkels, souvenirshops, touroperators, supermarkten, juweliers, nog meer juweliers, restaurants, car rentals, bakkerijen en nog veel meer nijvere middenstanders bieden hun waren tot diep in de avond opzichtig aan. ’s Avonds heb je hier een zeer uitgebreide keuze om voor een heel schappelijke prijs het buikje rond te eten.

Wandelparadijs Corfu

Steek je de doorgaande weg – bijvoorbeeld bij The Pumphouse – over dan kom je in een van de mooiste wandelgebieden van noordelijk Corfu terecht. Acharavi bevindt zich aan de voet van de Pantokrator, de hoogste berg en daarmee de trots van Corfu. Het voorland van de Pantokrator is gelegen achter Acharavi. Vanaf de hoofdweg zijn verschillende ingangen om het overweldigende natuurschoon van de schitterende bergachtige omgeving te ontdekken. Voor wie de top van de Pantokrator vanaf Acharavi wil bereiken is het aan te bevelen een gemotoriseerd trasportmiddel te huren of anders een flinke hoeveelheid kuitenvet in te slaan.
Voor wie het graag wat oppervlakkiger wil houden, is een wandeling naar het naastgelegen Roda aan te bevelen. Slechts een klein half uurtje wandelen verder vind je dit pittoreske vissersdorpje. Overigens is de visserij sinds de komst van het toerisme niet meer de belangrijkste vorm van inkomen voor de bewoners van Roda. Wie de stap waagt, ziet vanzelf wat wij bedoelen. Dat maakt het dorpje overigens niet ongezelliger!
Wandel je voor de afwisseling vanaf het strand van Acharavi eens oostwaarts dan komt je vanzelf bij Almiros Beach, een klein plaatsje met een heel rustig strand. Niet te snel lopen, want dan ben je er weer voorbij voordat je het aan een onderzoek hebt kunnen onderwerpen. Kuier je nog een eindje door dan kom je bij de uitlopers van Antinioti Lake, een prachtig natuurgebied, met een leuk, nauwelijks bezocht strandje.
Voor de lichtvoetigen is een bezoekje aan vissersdorp Kassiopi een must. Heb je de beschikking over een huurauto of ander voorwerp met wielen dan is dit – zeker op een warme dag – aan te bevelen daar Kassiopi zich meer dan tien kilometer verderop oostwaarts bevindt.

Historieles Corfu

De oorspronkelijke naam van Acharavi was Ivi (Grieks: Hebe). Toen de Romeinen zo rond het begin van onze jaartelling het op hun heupen kregen, besloten ze in hun expansiedrift ook Griekenland aan te doen ten einde deze levenslustige buurnatie te onderwerpen. Omdat Corfu het dichtst bij de hak van de laars ligt, besloten die rare jongens (volgens Obelix) dat Corfu een uitstekende uitvalbasis was voor hun snode plannen. Ongelukkigerwijs stond er een sterke oostenwind, waardoor de gedreven legionairs bij Ivi aan land kwamen. Om de ernst van hun bedoelingen kracht bij te zetten, werden alle jonge mensen vermoord en de toenmalige welvarende stad met de grond gelijk gemaakt. Dat deze drieste actie de bewoners van dit ongelukkige dorp niet geheel onberoerd heeft gelaten, mag blijken uit het feit dat de naam van Ivi daarna gewijzigd is in Acharavi, wat ‘ongelukkige jeugd’ of ook wel ‘ongelukkig leven’ betekent.
Regio: Noord Corfu

Scroll naar boven