Wandelen op Corfu

corfu_wandelen_06
corfu_wandelen_05
corfu_wandelen_01
corfu_wandelen_03
corfu_wandelen_02
corfu_wandelen_04
corfu_wandelen_07
corfu_wandelen_08
corfu_wandelen_09
corfu_wandelen_11
corfu_wandelen_15
corfu_wandelen_10
corfu_wandelen_12
corfu_wandelen_14
corfu_wandelen_13
corfu_wandelen_16
corfu_wandelen_17
corfu_wandelen_23
corfu_wandelen_21
corfu_wandelen_19
corfu_wandelen_18
corfu_wandelen_22
corfu_wandelen_20
corfu_wandelen_27
corfu_wandelen_28
corfu_wandelen_25
corfu_wandelen_29
corfu_wandelen_30
corfu_wandelen_31
corfu_wandelen_26
corfu_wandelen_24
corfu_wandelen_38
corfu_wandelen_36
corfu_wandelen_39
corfu_wandelen_32
corfu_wandelen_37
corfu_wandelen_35
corfu_wandelen_34
corfu_wandelen_33
corfu_wandelen_46
corfu_wandelen_43
corfu_wandelen_45
corfu_wandelen_41
corfu_wandelen_47
corfu_wandelen_42
corfu_wandelen_44
corfu_wandelen_40
corfu_wandelen_51
corfu_wandelen_49
corfu_wandelen_53
corfu_wandelen_50
corfu_wandelen_52
corfu_wandelen_54
corfu_wandelen_48
corfu_wandelen_56
corfu_wandelen_58
corfu_wandelen_60
corfu_wandelen_57
corfu_wandelen_59
corfu_wandelen_55
previous arrow
next arrow
corfu_wandelen_06
corfu_wandelen_05
corfu_wandelen_01
corfu_wandelen_03
corfu_wandelen_02
corfu_wandelen_04
corfu_wandelen_07
corfu_wandelen_08
corfu_wandelen_09
corfu_wandelen_11
corfu_wandelen_15
corfu_wandelen_10
corfu_wandelen_12
corfu_wandelen_14
corfu_wandelen_13
corfu_wandelen_16
corfu_wandelen_17
corfu_wandelen_23
corfu_wandelen_21
corfu_wandelen_19
corfu_wandelen_18
corfu_wandelen_22
corfu_wandelen_20
corfu_wandelen_27
corfu_wandelen_28
corfu_wandelen_25
corfu_wandelen_29
corfu_wandelen_30
corfu_wandelen_31
corfu_wandelen_26
corfu_wandelen_24
corfu_wandelen_38
corfu_wandelen_36
corfu_wandelen_39
corfu_wandelen_32
corfu_wandelen_37
corfu_wandelen_35
corfu_wandelen_34
corfu_wandelen_33
corfu_wandelen_46
corfu_wandelen_43
corfu_wandelen_45
corfu_wandelen_41
corfu_wandelen_47
corfu_wandelen_42
corfu_wandelen_44
corfu_wandelen_40
corfu_wandelen_51
corfu_wandelen_49
corfu_wandelen_53
corfu_wandelen_50
corfu_wandelen_52
corfu_wandelen_54
corfu_wandelen_48
corfu_wandelen_56
corfu_wandelen_58
corfu_wandelen_60
corfu_wandelen_57
corfu_wandelen_59
corfu_wandelen_55
previous arrow
next arrow

Het Griekse eiland Corfu heeft een grote aantrekkingskracht op liefhebbers van zon- en strandvakanties. Ook de concurrentie met andere zonnige (ei)landen heeft niet voorkomen dat jaarlijks honderdduizenden vakantiegangers dit Griekse eilandje voor hun vakantie bezoeken. Niet vreemd, als je bedenkt dat Corfu alles heeft wat de verwende Nederlandse toerist wil: mooie natuur in veel verschijningsvormen, vriendelijke bewoners, veel stranden met daaraan het helderste water dat je ooit gezien hebt, cultuur, zon, vrijheid, rust en drukte en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Maar Corfu is ook een bij uitstek geschikt eiland om te wandelen!

Corfu: synoniem voor wandelen

Natuurlijk is het leuk om via de kust van het ene strand naar het andere te wandelen. Lekker met de blote stappers door het aangenaam verkoelende en heldere water van de Ionische Zee lopen stappen, in de wetenschap dat je aan de volgende boulevard een lekker biertje kunt scoren of gaat genieten van een heerlijke souvlaki terwijl je de gloeiendrode zon langzaam in de see siet sakken.
Maar dat is niet wat Jan Wandelaar met wandelen bedoelt! Wandelen op Corfu betekent van de gebaande paden af, langs verlaten huizen, door eeuwenoude bergdorpjes, via paden waar zelfs klipgeiten moeite mee hebben. Het ploeteren op met keien en rotsen bezaaide bergpaden en het beklauteren van heuvelruggen ook al doen je voeten zo’n zeer. Want je wilt zien wat er voorbij die bocht is. Waar je uiteindelijk met klotsende oksels, pijnlijke kuiten en een raspende ademhaling je doel bereikt, terwijl je hart tekeer gaat als een op drift geraakte stoommachine.
Voorgaande beschrijving komt wellicht niet over als een aanbeveling, feit is dat er op Corfu vreselijk veel valt te ontdekken. Meer dan de meeste bezoekers tijdens hun vakantie op Corfu ervaren. Veel meer! Het is een gegeven dat, als je niet alleen maar op je rug aan het strand wilt liggen, Corfu heel veel te bieden heeft op het gebied van ongerepte natuur, stiltegebieden, dorpjes waar de tijd al een eeuw stilstaat, verlaten huizen en schitterende uitzichten. En als je dan uiteindelijk, na wat de Nederlander misschien ontberingen noemt, dat verborgen kloostertje vindt, of je zet voet op een plek waar maar weinig mensen komen en uitkijkt over landerijen, zeeën en landen, dan ben je op dat moment de gelukkigste persoon op aarde. Ook al heb je misschien een schrammetje opgelopen of ben je een beetje moe. Schrijver dezes spreekt uit ervaring.
Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening moet houden als je gaat wandelen op Corfu.

Tips voor een fijne wandeling op Corfu

  • Je bent te gast. De Griek is van nature gastvrij en vindt het meestal niet erg als je door of langs zijn land loopt. Maar wees voorzichtig met de natuur waarin je je bevindt. Sluit hekken weer af als je ze opent. Maak geen dingen kapot, laat grazende dieren met rust.
  • Wees voorzichtig met vuur. Corfu kent een lange en droge zomer. Het is onvermijdelijk dat er wel eens branden plaatsvinden, maar wees daar niet de veroorzaker van door brandende peuken weg te gooien of gezellig een kampvuur te maken in dat gortdroge bos.
  • Maak geen rommel. Neem verpakkingen, plastic tassen en lege drinkflessen mee terug naar je appartement en gooi ze daar in de vuilnisbak.
  • Neem geen onnodige risico’s. Als het weer dreigt om te slaan, is het beter in de buurt van je appartement te blijven in plaats van te voet dat verlaten kerkje ergens diep in het binnenland van Corfu zien te vinden.
  • Zet je voet alleen daar waar je hem kunt zien. Wandel niet door hoog gras – zeker niet in korte broek. Op Corfu is een flinke slangenpopulatie, waaronder enkele giftige exemplaren. Een slang is banger voor de mens dan omgekeerd (in de meeste gevallen) en zal altijd proberen je uit de weg te gaan. Maar ligt het beest te slapen en jij stapt bovenop hem met je maat 47 dan heb je kans op een schrikreactie van het dier, wat een beet kan betekenen.
  • Neem voldoende zonnebrandolie mee. In het zomerseizoen schijnt op Corfu de zon er ongenadig op los. Bij wandelingen zul je het grootste gedeelte in de volle zon lopen en je wilt toch ook nog wat aan de rest van je vakantie op Corfu hebben. Smeer je in, zet een pet op tegen een zonnesteek.
  • Neem ruim voldoende water mee. Een wandeling op Corfu is over het algemeen iets inspannender dan een rondje om kantoor, zelfs al doe je dat dagelijks. Je zult dus heel wat zweetdruppels plengen en het voorkomen van uitdroging is heel wat beter dan er van te genezen. Ook wat voedsel in je rugzakje kan geen kwaad.
  • Neem je (opgeladen) mobieltje mee. Een verstapping is snel gemaakt, zeker op sommige paden in het binnenland van Corfu. Je wilt niet de nacht doorbrengen in een van God en alleman verlaten oord omdat je niet meer voor- of achteruit kan vanwege een verzwikte enkel. Ook al is de sterrenpracht nog zo romantisch of de omgeving zo schilderachtig. Stel mensen ook op de hoogte van je plannen, geef eventueel je telefoonnummer aan de eigenaar van het appartement of hotel. Ga ook samen met iemand, alleen is maar alleen.
  • Trek goed schoeisel aan. Ook al zul je Victoria Beckham nooit op die stevige stappers zien, je hebt veel meer kans van slagen de wandeling weer bij je auto of appartement te voltooien met goede wandelschoenen.

Wandelgidsen Corfu

Er zijn er ongetwijfeld vele, zeker omdat Corfu bij een groot wandelend publiek bekend is als uitstekende ondergrond voor hun hobby. Met de Wandelgids Corfu heeft schrijver dezes goede ervaringen. Je kunt gratis een wandelroute uit deze wandelgids downloaden, vriendelijk ter beschikking gesteld door One Day Walks Publishing.
Ook de Corfu-uitgave van Sunflower Landscapes biedt veel wandelingen, al is die in het Engels en m.i. wat rommeliger van aard.
Verder is de Corfu Trail een bekende wandelroute op Corfu. Daarmee kan je het eiland letterlijk in de rondte. Duurt wel twee weken, dus weet waaraan je begint. Maar, zoals men placht te zeggen: als je het doet, moet je het goed doen, en dan zit je met deze wandeling langs, door en over Corfu erg goed. Voor informatie over deze monsterwandeling klik je hier.
Op deze locatie vind je andere boeken over en wandelgidsen op Corfu.

Scroll naar boven