Beach Tour

corfu_beach_01
corfu_beach_03
corfu_beach_02
corfu_beach_05
corfu_beach_06
corfu_beach_04
corfu_beach_07
corfu_beach_08
corfu_beach_09
corfu_beach_11
corfu_beach_12
corfu_beach_10
corfu_beach_14
corfu_beach_13
corfu_beach_15
corfu_beach_16
corfu_beach_17
corfu_beach_18
corfu_beach_19
corfu_beach_20
corfu_beach_22
corfu_beach_21
previous arrow
next arrow
corfu_beach_01
corfu_beach_03
corfu_beach_02
corfu_beach_05
corfu_beach_06
corfu_beach_04
corfu_beach_07
corfu_beach_08
corfu_beach_09
corfu_beach_11
corfu_beach_12
corfu_beach_10
corfu_beach_14
corfu_beach_13
corfu_beach_15
corfu_beach_16
corfu_beach_17
corfu_beach_18
corfu_beach_19
corfu_beach_20
corfu_beach_22
corfu_beach_21
previous arrow
next arrow

Vakantieplaats Paleokastritsa strekt zich over enkele kilometers slingerweg uit vanaf de splitsing richting Lakones naar de top van de berg waarop het Theotokis klooster is gevestigd. Langs en aan deze weg vind je verschillende baaien en stranden in vele formaten. Sommige zijn gemakkelijk te bereiken, andere kosten wat meer moeite. Stranden van verschillende afmetingen, zandstranden, kiezel, of rotsachtig, drukbezocht of heel stil. Corfu heeft het allemaal en Paleo is zo gezegend met al deze kwaliteiten. Hieronder een lijstje met de verschillende stranden in Paleo. Ga tijdens je vakantie op Corfu eens lekker uit je dak en bezoek al het moois dat Corfu in het algemeen en Paleo in het bijzonder te beiden heeft.
Als je alle stranden van Paleokastritsa en meer in een dag wil bezoeken dan vind je hier informatie over een leuke boottocht langs de westkust van Corfu.

La Grotta

Tegenover de hoofdingang van Paleokastritsa Hotel zie je het bord voor La Grotta al staan. Geniet eerst even van het uitzicht en stort je daarna naar beneden – via de trap, niet vanaf de rotsen! – om 150 treden lager een plateau te ontdekken waar je heerlijk kunt zonnebaden, zwemmen en aan de bar te hangen. Bereid je wel voor op de terugtocht, dan mag je datzelfde aantal treden weer omhoog. Goed voor de spijsvertering, moet je maar denken.

Agia Triada

Het strand bestaat deels uit zand, deels uit kiezels. Er zijn strandstoelen en parasols te huur, wat lekker is als je daar de hele dag door wilt brengen. Er zijn vele mogelijkheden qua watersport, zoals: paragliding, waterskiën, op een reuzenbanaan over het water stuiteren, waterfietsen en kanoën. Aan het strand zijn een (snack)bar en een taverna. Het strand heeft verschillende ingangen. Een daarvan is de trap naar beneden bij Restaurant Poseidon, waar je eenmaal benden kunt kiezen uit links of rechts. Andere mogelijkheid is is een ingang bij Spiros Rooms. Trap, die soms even geen trap meer is, afdalen en genieten maar. Verder kan je via de Akron Bar naar het strand, of het pad naast deze bar nemen. Dit is de minst steile van alle ingangen. Ben je hier tot zonsondergang dan heb je spectaculaire foto’s voor thuis van de ondergaande zon met Angelokastro als achtergrond. Romantisch!

Platakia

Bij Dolphin Taverna, tegenover Hotel Odysseus, is een trap naar het strand. Volg de borden en je komt op een mooi afgesloten, stil strandje. Pittige klim omhoog wacht na een lekkere stranddag.

Aleipa

Richting het klooster zie je op den duur een splitsing bij het politiebureau. Neem de havenweg en je komt aan dit prettige strand. Zand en hoofdzakelijk kiezelondergrond, wat o zo lekker kan liggen. Vormt zich zo geweldig naar het lichaam. Hier zijn ook zonnebedden en parasols te huur, wat zeker aan het begin van je vakantie op Corfu geen overbodige luxe is. Een van de rustige strandjes, waar je op je gemak de bedrijvigheid van de komende en gaande (vissers)bootjes kunt gadeslaan vanachter je glaasje bier.

Agios Spiridon

Ook wel het hoofdstrand genoemd, dus ook het meest bezocht. Het ligt langs de weg aan het eind van Paleo, net voor je omhoog gaat naar het Theotokis Klooster. Zandondergrond met hier en daar wat kiezels. Verhuur van strandstoelen en -bedden, parasols, alsook van kano’s en waterfietsen. Rondom de baai waaraan het strand ligt, zijn veel horecagelegenheden als bars, taverna’s en restaurants.

Agios Petros

Dit strandje vind je als je aan het eind van de weg de parkeerplaats oversteekt. Zand en kiezel, zoals de meeste stranden van Paleo.Veel rustiger dan het tegenover liggende strand van Agios Spiridon. Schitterend snorkelgebied en veel keuze op gebied van watersport: paragliding, duiken, waterskiën, De Banaan, kanoën en waterfietsen.

Ambelaki

Volg het smalle pad achter Apollon Hotel en je komt op Ambelaki Beach. In deze afgelegen baai met kiezelstrand is het goed vertoeven. Huur je zonnebed en parasol en kom daar alleen vanaf om een drankje te kopen. Hier vandaan kan je ook met een motorboot de schitterende westkust van Corfu ontdekken.

2 gedachten over “Beach Tour”

  1. Pingback: Sightseeing – Green Island Corfu

  2. Pingback: Auto Huren - Green Island Corfu

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven