Introspectie

Je vakantie op Corfu is de mooiste tijd van het jaar. Als het goed is, heb je direct bij het betreden van het eiland je horloge afgedaan. Zo hoort het het ook! Op Corfu is tijd namelijk een ander begrip. Hoe laat is het? Tijd om te gaan eten. Hoog tijd voor een drankje, om te gaan slapen, wandelen, zwemmen, koffie, snorkelen, noem maar op. Bedenk dat je niet in Nederland bent, waar je door een strak schema geregeerd wordt. Dat gaat op Corfu anders.
Dat is ook niet zo vreemd hoor. De mensen zijn hier anders opgegroeid, hebben dus heel andere ideeën van het leven en hoe het geleefd moet worden. Mensen hier hebben nog tijd en belangstelling voor elkaar, zelfs voor wildvreemden die hun eiland bezoeken en vaak een zekere getergdheid over zich hebben.


Zeker in de binnenlanden van Corfu, waar tijd niet bestaat, sta je als toerist versteld hoe vriendelijk de bewoners je benaderen. Als je een paar woordjes Grieks brabbelt, wordt je behandeld als een familielid die na jaren terugkeert naar huis. En je kijkt in zo’n bergdorpje eens om je heen en voelt je misschien wat ongemakkelijk als je ziet hoe eenvoudig de mensen hier wonen, werken en leven. Dat beeld vergelijk je met de luxe, de drukte, de stress en de complexheid van je eigen leven en je begint zachtjes te snikken. Je bent het zo zat allemaal en hier ligt de oplossing.
Daar hoef je je helemaal niet voor te schamen hoor. Het valt ook helemaal niet mee om dag in dag uit mee te hollen in de ratrace. Hier zie je de mensen voor hun kleine, van alle gadgets verstoken huisjes zitten. Innig tevreden pellen ze een zojuist geplukt sinaasappeltje of drinken Griekse koffie uit een kopje zonder oor. En dat alles in zo’n mooie, rustige omgeving, waarvan je het bestaan alleen vermoedde op schilderijen en tekeningen uit sprookjesboeken. Dat uitzicht! Uren kan je er naar kijken. Je hoofd komt helemaal tot rust. Als je er maar eens vaker de tijd voor nam.

Ga voor de grap eens op het eerste beste dorpspleintje onder een lommerijke boom zitten en aanschouw op je gemak hoe gemoedelijk het leven van de bewoners van Corfu zich voltrekt. Geen twijfel mogelijk dat je denkt: wat een gelukkige mensen! En geloof het maar, deze mensen maken zich veel minder druk om van alles en niets dan jij. En je schudt je zorgelijke hoofd eens en komt misschien wel op een punt dat je denkt: ik ga het anders doen. Minder stress, meer genieten. Minder tredmolen, meer bewustwording van de dingen waar het echt om draait in het leven.
Daar komt bij dat Corfu niet alleen in letterlijk opzicht een groen eiland is. Het eiland is bij uitstek geschikt voor mensen die zich bewust zijn van de kracht van de natuur, die ‘green minded’ zijn. Je kunt bijvoorbeeld tijdens je vakantie onder leiding van een professionele gids een fantastische natuurwandeling maken, waarbij je details van de aarde onder ogen krijgt die je nog nooit gezien hebt. Gewoon, omdat je er anders met je zevenmijlslaarzen overheen zou stappen.
Heb je moeite met ontspannen? Geen punt op Corfu! In de prachtige rustgevende omgeving van Doukades/Paleokastritsa kan je een heerlijke behandeling ondergaan om geestelijk en lichamelijk weer helemaal op de rails te komen. Dat is pas echt relaxen tijdens je vakantie!

Alles bij elkaar genomen heb je meer dan genoeg redenen om voor Corfu te kiezen als vakantiebestemming, mocht je nog twijfels hebben. Toch denk je misschien: is dat nou allemaal wel zo? OK, vraag het aan mensen die er geweest zijn. Heel veel mensen die eens hun vakantie op Corfu gevierd hebben, komen jaarlijks terug. Het gaat te ver om te zeggen dat ze verslaafd zijn aan het eiland, maar voor de notoire Corfu-ganger is het meer dan een doorsnee zonvakantie waarvan je zo lekker verkleurd terug komt. Het is een kwestie van thuis komen, elke keer opnieuw.

Scroll naar boven