Canal d’Amour

corfu_damour_03
corfu_damour_02
corfu_damour_05
corfu_damour_06
corfu_damour_08
corfu_damour_01
corfu_damour_10
corfu_damour_04
corfu_damour_07
corfu_damour_09
corfu_damour_14
corfu_damour_15
corfu_damour_12
corfu_damour_18
corfu_damour_11
corfu_damour_17
corfu_damour_16
corfu_damour_23
corfu_damour_22
corfu_damour_21
corfu_damour_20
corfu_damour_19
previous arrow
next arrow
corfu_damour_03
corfu_damour_02
corfu_damour_05
corfu_damour_06
corfu_damour_08
corfu_damour_01
corfu_damour_10
corfu_damour_04
corfu_damour_07
corfu_damour_09
corfu_damour_14
corfu_damour_15
corfu_damour_12
corfu_damour_18
corfu_damour_11
corfu_damour_17
corfu_damour_16
corfu_damour_23
corfu_damour_22
corfu_damour_21
corfu_damour_20
corfu_damour_19
previous arrow
next arrow

Bijzonder natuurschoon op Corfu

Helemaal uiterst noordwest van Corfu, in Sidari om precies te zijn, vind je een schitterend en heel bijzonder natuurverschijnsel dat luistert naar de naam Canal d’Amour. Vrij letterlijk vertaald als Kanaal van de Liefde. Bij een dergelijke naam kan je je natuurlijk allerlei voorstellingen maken, feit is dat het een schitterende attractie is die je bezocht moet hebben tijdens je vakantie op Corfu.
De wonderlijke omgeving wordt gevormd door een aantal rotsformaties die her en der verspreid in het helderblauw van de Ionische zee liggen en worden gescheiden door het water. De wonderlijk uitgesneden – door het water geslepen – vormen van de geelachtige ‘eilandjes’ steken schitterend af tegen de einder. Het lijkt net of er zeer zorgvuldig een groot aantal zandplaten op elkaar zijn gestapeld, wat in de loop van duizenden jaren eigenlijk ook wel klopt. Fascinerend om te zien wat water kan doen als het de tijd krijgt. Het geeft de prachtige omgeving van Sidari in ieder geval extra cachet. Niet alleen vanwege het wonderlijke natuurschoon is het de moeite waard om Canal d’Amour te bezoeken. Lees verder en huiver…

De legendes

Er doen enkele legendes de ronde die de moeite van het overdenken waard zijn. Een daarvan is dat ieder stel dat in het Liefdeskanaal zwemt, tot aan het eind van hun dagen altijd samen zullen blijven. Of ze ook altijd gelukkig met elkaar zullen zijn, vermeldt de legende niet. Heb je dus voortdurend mot met elkaar en vlieg je elkaar regelmatig naar de strot dan is het misschien niet verstandig gezamenlijk een baantje te trekken in het Canal.
Maar er zijn meerdere varianten van dit romantische vertelsel. Als het kanaal in de schaduw ligt, dan is het zaak je Sudoku direct te laten voor wat het is – ook al zit je net op een doorbraak – en onverwijld het water in te gaan. Flikker Heleen van Royen van je schoot en zwemmen met je luie lichaam! Wie zich op zulke momenten namelijk in de wateren van Canal d’Amour bevindt, zal altijd gelukkig zijn in de liefde. Wie wil dat nou niet? Vanzelfsprekend dus dat hordes mensen over elkaar heen tuimelen om in het beschaduwde water van Canal d’ Amour te springen, op zoek als we allemaal zijn naar een beetje liefde en genegenheid.
De derde versie is de meest onwaarschijnlijke: Elk vrijgezelle meisje dat tijdens het zwemmen in het Kanaal van de Liefde denkt aan de man van haar dromen, loopt hem nog diezelfde vakantie tegen het lijf. Aldus de legende. Er doen echter hardnekkige geruchten de ronde dat deze versie bedacht is door de jeugdige mannelijke bevolking van Sidari, welke zich al flanerend door de straten van dit leuke Corfiotische kustdorp graag opwerpt als Don Juan. Feit is dat niet iedereen dit verhaal afdoet als onwaar, getuige de massa’s aantrekkelijke jongedames die zich in vervoering in de wateren van Canal d’Amour storten, allen met een blik in de ogen die varieert van zwoel tot zeer gelukzalig.
Dan is er nog een legendetje die er eigenlijk niet toe doet. Als de zon niet in het water schijnt, mag je een wens doen. ’s Nachts zal het er dus wel druk zijn. Nou, zo lust ik er nog wel een paar. Je mag altijd een wens doen natuurlijk, zon in het water of niet. Over het inwilligen van de wensen wordt met geen woord gerept in deze waardeloze legende. Een claim als de wens niet vervuld wordt, kan je dus vergeten.

Topvakantie op Corfu

Legendes of niet, het is goed vertoeven aan de stranden en kliffen van Canal d’Amour. Behalve dat je relationeel de rest van je leven geramd zit, is de temperatuur van het water altijd zeer aangenaam. Er zijn bij de verschillende eilandjes waaruit Canal d’ Amour bestaat, evenzovele strandjes, waar je in alle rust je vakantie op Corfu kunt overdenken. Maar ook is het een lust voor het oog om op een strategisch plekje te kijken hoe de golven soms woest tekeer gaan tegen de sierlijk gevormde zandstenen rotsen. Ook jonge Grieken die van de hoge kliffen af duiken, leveren een spectaculair schouwspel op. Laat je door dit jeugdig enthousiasme alleen niet verleiden tot een dergelijke adrenalinestoot. Je zult niet de eerste zijn die zwaar in de kreukels de ambulance ingeschoven wordt vanwege een onzachte landing op een stuk rots.

1 gedachte over “Canal d’Amour”

  1. Pingback: Sightseeing – Green Island Corfu

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven