Zuid Corfu

corfu_south_02
corfu_south_10
corfu_south_01
corfu_south_03
corfu_south_08
corfu_south_07
corfu_south_05
corfu_south_09
corfu_south_06
corfu_south_04
corfu_south_20
corfu_south_17
corfu_south_13
corfu_south_14
corfu_south_16
corfu_south_15
corfu_south_19
corfu_south_12
corfu_south_11
corfu_south_18
corfu_south_23
corfu_south_25
corfu_south_24
corfu_south_22
corfu_south_26
corfu_south_21
corfu_south_28
corfu_south_29
corfu_south_27
corfu_south_30
corfu_south_34
corfu_south_33
corfu_south_35
corfu_south_38
corfu_south_36
corfu_south_37
corfu_south_39
corfu_south_40
corfu_south_31
corfu_south_32
corfu_south_50
corfu_south_46
corfu_south_41
corfu_south_49
corfu_south_43
corfu_south_47
corfu_south_45
corfu_south_48
corfu_south_42
corfu_south_59
corfu_south_52
corfu_south_53
corfu_south_56
corfu_south_58
corfu_south_55
corfu_south_57
corfu_south_51
corfu_south_60
previous arrow
next arrow
corfu_south_02
corfu_south_10
corfu_south_01
corfu_south_03
corfu_south_08
corfu_south_07
corfu_south_05
corfu_south_09
corfu_south_06
corfu_south_04
corfu_south_20
corfu_south_17
corfu_south_13
corfu_south_14
corfu_south_16
corfu_south_15
corfu_south_19
corfu_south_12
corfu_south_11
corfu_south_18
corfu_south_23
corfu_south_25
corfu_south_24
corfu_south_22
corfu_south_26
corfu_south_21
corfu_south_28
corfu_south_29
corfu_south_27
corfu_south_30
corfu_south_34
corfu_south_33
corfu_south_35
corfu_south_38
corfu_south_36
corfu_south_37
corfu_south_39
corfu_south_40
corfu_south_31
corfu_south_32
corfu_south_50
corfu_south_46
corfu_south_41
corfu_south_49
corfu_south_43
corfu_south_47
corfu_south_45
corfu_south_48
corfu_south_42
corfu_south_59
corfu_south_52
corfu_south_53
corfu_south_56
corfu_south_58
corfu_south_55
corfu_south_57
corfu_south_51
corfu_south_60
previous arrow
next arrow

Het zuiden van Corfu is gemiddeld genomen het laagste gedeelte van het eiland. Met duizenden olijfbomen en cipressen biedt zuidelijk Corfu veel gelegenheid om met een auto op onderzoek te gaan in het minder toeristische gedeelte van het Groene Eiland. Anders dan Centraal Corfu worden vanaf Kerkyra af gezien beide kusten gevormd door een bergketen van zo’n 200 tot 400 meter in hoogte. Daarna gaat het snel naar beneden, totdat je in het uiterste puntje van het eiland hier en daar nog een 100 meter de lucht in gaat, maar verder is deze kant van het eiland vrij vlak.

Leuke plaatsjes op Corfu

Kavos ligt uiterst zuidelijk en is om twee dingen bekend. Allereerst om de aantrekkingskracht op horden Britten die zich daar allen gebroederlijk verzamelen en elke dag feest vieren. Als je het leuk vindt om te zie hoe de Engelse overburen zich vermaken tijdens hun vakantie dan is Kavos een must. Schrik niet bij het zien van grote groepen in trainingspak gehulde en rijkelijk van tattoo’s voorziene Britten die gearmd de straten van dit voormalige vissersdorp onveilig maken. De meesten zijn duidelijk te herkennen aan de tenue’s van hun favoriete voetbalclub, een roodverbrand lichaam en een blije blik in de ogen die je wel vaker ziet bij mensen die de dag beginnen met bier.
Tweede en meer voor de hand liggende reden om eens die kant op te gaan, is Asprokavos, uiterst zuidelijk Corfu. Aspro betekent wit en kavos rotsen, dus de snelle rekenaar begrijpt dat hier de Witte Rotsen te bezichtigen zijn. Erg mooi om te zien en bij helder weer is zelfs Paxos te zien, het buureiland van Corfu. Mocht je het eilandje niet zien, niet getreurd. In de buurt zijn ook boottripjes waarmee je naar dit leuke eilandje kan afreizen om eens een lekkere wandeling te maken. Verder liggen er aan deze kant van het eiland, wat buiten het dorp Kavos erg rustig is, verschillende verlaten stranden en een klooster. Al met al is het de moeite waard om er eens een dag aan te wagen om de hak van Corfu eens van dichtbij te bekijken.

Bijzondere natuur op Corfu

Bijna aan de uiterste rand van Corfu ligt Lefkimmi, de op een na grootste plaats van Corfu. Deze oude stad heeft veel te bieden aan bezoekers die een beetje cultuur willen snuiven. Je vindt er nog veel oude herenhuizen met Venetiaanse invloeden en een oorspronkelijke Griekse manier van leven. Ondanks de grootte van Lefkimmi is het toerisme hier niet echt is doorgedrongen. Je komt hier regelmatig nog bewoners tegen die kromgebogen onder de last van balen olijven hun waren aan de man brengen. Ook ossenwagens en ezels zijn hier nog niet uit het straatbeeld verdwenen. In het riviertje dat Lefkimmi dwars doormidden snijdt liggen veel bootjes die door de bewoners gebruikt worden om hun dagelijkse maaltje vis te verschalken. Lefkimmi zou natuurlijk geen Griekse plaats zijn als er geen klooster zou staan. Het eeuwenoude Kiras ton Angelon klooster is vrij te bezichtigten. Van een bezoek aan de haven, die iets buiten Lefkimmi ligt, krijg je zeker geen spijt.
Heel bijzonder is het Korrision meer, een grote lagune achtige omgeving aan de westkant van zuidelijk Corfu. Het meer staat via een smalle opening in verbinding met de zee, verder wordt het afgeschermd door een kilometers lange duinrand. Dit is een prachtige omgeving om uren lang te wandelen. Aan de ene kant van de lage duinen het strand van Halikounas, aan de andere kant de uiterwaarden van het Korission meer. Het meer en haar omgeving is tot beschermd natuurgebied verklaard en dat wil hier heel wat zeggen. Het is ook niet voor niets, hier huizen meer dan honderd verschillende vogelsoorten en andere dingen waarop we zuinig moeten zijn. Veel vegetatie in de vorm van prachtige bloemen die alleen hier gevonden worden, vlinders en andere vleugelaars hangen hier boven de mooiste lelies of verlekkeren zich aan de bont gekleurde orchideeën in veel variaties.

Geheimzinnig Corfu

We mogen natuurlijk de Golfbal bij Agii Deka niet vergeten te noemen! Voor bijna heel het eiland duidelijk zichtbaar ligt bovenop deze berg, die na Pantokrator een van de hoogste van Corfu is, een reusachtige golfbal. Waarvoor het ding dient, weten maar heel weinig mensen en men is uiterst teruhoudend met informatie. Dat draagt bij aan de geheimzinnigheid rond de bal, zeker als je na een fantastische klim via een steile slingerweg omhoog, aan de voet van de bal staat. Een sinister gebrom dringt zich in je oor terwijl je vol ontzag omhoog staart naar de ronde contour. Behalve de soms gierende wind hoor je niets dan de lage zoemtoon, het gekras van takken op de stalen hekken die de golfbal beschermen en het geritsel van vluchtende hagedissen. Ook het iets lager gelegen verlaten kerkje wekt de suggestie dat er iets vreselijks staat te gebeuren. Maar he, je staat op een halve kilometer hoogte en je hebt een fanfabel vrij uitzicht over Corfu, noord, oost, zuid, west, zo ver als het oog maar reiken kan!

Scroll naar boven