Corfu Stad

DSC_0095
DSC_0050
DSC_0042
DSC_0103
DSC_0060
DSC_0032
DSC_0030
DSC_1231
DSC_1335
DSC_1301
DSC_1247
previous arrow
next arrow
DSC_0095
DSC_0050
DSC_0042
DSC_0103
DSC_0060
DSC_0032
DSC_0030
DSC_1231
DSC_1335
DSC_1301
DSC_1247
previous arrow
next arrow

Corfu Stad herbergt veel interessante plaatsen en musea om te bezoeken als je hier op vakantie bent. Als je behalve van heerlijk kuieren, luieren, zwemmen en zonnen ook van een beetje cultuur houdt, dan zit je op Corfu goed. Vanwege haar roerige en dus rijke geschiedenis, is heel Corfu vergeven van de historische plaatsen. Nu kan je natuurlijk het hele eiland overkrossen om op zoek te gaan naar deze monumenten, maar je kunt er een paar op een dag van je vakantie meepakken. Als je in Corfu Stad bent dus! Veel van de locaties zijn vrij opengesteld voor publiek, anderen kosten een paar piasters. Feit is als er geen melding gemaakt wordt aan de ingang, je er van uit mag gaan dat het gratis is.
Hieronder een lijstje van bezienswaardigheden en niet-te-missen-dingen van deze prachtig geconserveerde middeleeuwse stad:  

 • Archeologisch Museum
  De Erfenis van eeuwen Corfu geschiedenis. Het beroemde Gorgon Pediment (geveldriehoek gevonden in de tempel van Artemis) wordt hier onder andere getoond aan het publiek.
  Openingstijden: Dinsdag 8.30 – 15.00, zondag 9.30 – 14.30
 • Byzantine Museum of Art
  Deze oude kerk, de kerk van Antovouniotissa, herbergt dit museum. Een grote verzameling van Byzantijnse en zelfs pre-Byzantijnse iconen worden hier tentoongesteld.
  Openingstijden: Dinsdag 8.30 – 15.00, zondag 9.30 – 14.30
 • Gemeentelijke kunstgalerie
  In een aparte ruimte van het Paleis van Sint Michael en Sint George zijn vaak tentoonstellingen van lokale kunstenaars van de laatste twee eeuwen. Dat kan dus van alles zijn. Als je daar rondwandelt kan je niet anders dan toegeven dat Corfu een artistiek eiland is dat veel kunstenaars heeft voorgebracht.
  Dagelijks geopend van 9.00 – 21.00
 • Museum voor Aziatisch Kunst
  In een andere ruimte van het Paleis van Sint Michael en Sint George is het Aziatisch Museum gevestigd. Hier wordt, overbodig te zeggen, kunst uit landen als China, Japan, India en andere Aziatische landen getoond.
  Openingstijden: Dinsdag tot zondag 08.30 – 15.00
 • Solomos Museum
  Een mag-je-niet-missen als je op Corfu bent en van de wereldberoemde Griekse dichter Dionysos Solomos (wie kent hem niet?) houdt.
  Openingstijden: Maandag tot vrijdag 08.30 – 15.00
 • Britse Begraafplaats
  Een prachtige tuin tussen de gebouwen van Corfu Stad. Met veel bijzondere stenen, soms aangetast door de tand des tijds, vaak nog in goede staat. En dan die enorme collectie bloemen en planten waaronder 70 orchideesoorten.
  Openingstijden: dagelijks vanaf het eerste daglicht tot aan de duisternis. Daarna gebeuren er misschien rare dingen 🙂
 • Katholieke Begraafplaats
  Veel groter dan de Britse, maar daarom niet minder de moeite waard om te bezoeken. Je kunt deze bezoeken wanneer je wilt. Houdt er rekening mee dat de begraafplaats nog in gebruik is. Ga dus niet al te gek gekleed en gedraag je respectvol. ’s Avonds mag je je weer in het uitgaansleven van Corfu storten.
 • Paleis van Sint Michael en Sint George
  In Neo-Klassiek stijl gebouwd tijdens de Britse overheersing door … de Britten. De Britse autoriteiten vestigden hier hun hoofdkantoor tijdens hun regeerperiode oiver Corfu. Toen zij het genoeg vonden en Corfu weer een onderdeel van Griekenland werd, vestigden de Griekse adel zich hier. Momenteel dient het als museum, met veel kunstgaleries en tentoonstellingen. Waag er een dag (deel) van je vakantie aan en wandel door de imposante en prachtig gerenoveerde zalen van een van de mooiste gebouwen van Corfu.
  Openingstijden: Dinsdag tot zondag 08.30 – 15.00
 • Vidos eiland
  Met een klein bootje, wat je voor een klein bedragje er naar toe brengt, kan je een dag(deel) rondwandelen op dit kleine eilandje aan de oostkant van Corfu Stad. Er is geen verkeer, dus in dat opzicht lijkt het op Vlieland, maar verder houdt de vergelijking wel op. Er is een grote populatie fazanten en konijnen en de natuur is van ongekende schoonheid. Er zijn verschillende wandeltrajecten op het eiland, waarvan sommige leiden naar geïsoleerde strandje en baaien. Er is zelfs een Servisch Museum en begraafplaats en een fort waaraan de Britten en de Russen gebroederlijk samen gebouwd hebben. En hoe kan het ook anders, er is een uitstekend restaurant op het eiland. Het bootje vaart om het uur vanuit de haven van Corfu naar het eilandje.
 • Patounis Zeepfabriek
  Dit familiebedrijf maakt al meer dan een eeuw zeep van olijfolie. Het recept is en blijft in handen van de familie Patounis, waarmee het een van de best bewaarde geheimen van de wereld is. Alleen het recept van Coca Cola is nog meer geheim. Op verschillende plaatsen in de wereld wordt dit zeep inmiddels geproduceerd, maar de basis werd gelegd op Corfu.
  Openingstijden: op winkel uren, wat op Corfu bijna de hele dag is. Je kunt altijd bellen: (0030)26610 39806
 • Paleopolis (De Oude Stad)
  Het oudste gedeelte van Corfu Stad, waar de eerste bewoners hun sporen achterlieten, is de buurt bij Garitsa/Kanoni. Ben je een beetje archeologisch aangelegd – en dat is helemaal niet ondenkbaar als je voor je vakantie naar Corfu komt – dan moet je zeker eens door deze buurt wandelen. Je vindt er de ruines van Alkinoo’s Scheepswerf – onderdeel van een historische marktplaats, Romeins badhuis en voornoemde markt. Als je goed kijkt vind je nog een Romeins landhuis met sauna en een heiligdom van Artemis, de godin van de jacht. Verder loop je zomaar tegen de tempel van Hera aan, de zuster van Zeus aan. Nou, die Zeus was niet de minste, dus zijn zus kwam ongetwijfeld ook in andere kringen dan jij en ik. Doe er je voordeel mee. En zo kunnen we nog wel even doorgaan: de tempel van Kardaki met zijn koninklijke verblijven. De Christelijke Basiliek van Paleopolis en de tempel van Jason en Sossipater om er maar een paar te noemen.Je zult het fantastisch vinden in Corfu Stad!
 • Mon Repos
  Dit paleis is waarschijnlijk bij veel mensen bekend omdat de huidige koningin-gemaal van Engeland, Prins Philip, er geboren is. De enorme villa is tijdenlang onderdak geweest voor de Griekse Koninklijke familie en andere hoogadel, maar is inmiddels gerenoveerd en opengesteld voor publiek. Er wordt een grote collectie archeologische vondsten tentoongesteld. Het paleis staat in een schitterend wandelgebied met veel bijzondere bomen, planten en andere natuur.
  Openingstijden: Dagelijks van 08.00 – 18.00, museum van dinsdag tot zondag 08.30 -15.00
 • Oude Fort
  Het Oude Fort is een van de bekendste attracties van Corfu en ook een van de opvallendste. Als je Corfu met de boot bezoekt, kan je het niet missen. Het rijst op uit zee als een dreigende kolos om duidelijk te maken dat er met Corfu niet te spotten is. Beklim de top van het fort en geniet van de schitterende aanblik over Corfu Stad, Vidos eiland, Garitsa en meer.
  In het fort is een museum gevestigd met Byzantijnse kunst.
  Openingstijden: Dagelijks van 08.30 – 19.00
 • Nieuwe Fort
  Dit door de Venetianen gebouwde St. Marks Fort kijkt uit over de haven van Corfu. Maar biedt ook schitterend uitzicht over het oude gedeelte van Corfu Stad. Het Nieuwe Fort zou geen fort zijn als er niet een museum in gevestigd zou zijn: het Keramiek Museum. Ook bevindt zich hier het hoofdkwartier van de Griekse Marine op Corfu.
 • Vliegtuigspotten Corfu Luchthaven
  Zie ze vlak over je heen scheren, de vliegtuigladingen mensen die allemaal Corfu van dichtbij willen zien. En wees blij dat je er niet in zit. Jouw vakantie is nog niet voorbij!

2 gedachten over “Corfu Stad”

 1. Pingback: Sightseeing – Green Island Corfu

 2. Pingback: Corfu Algemeen - Green Island Corfu

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven