Dassia

Dassia mag met recht de bakermat van het toerisme op Corfu genoemd worden. Begin jaren zeventig bood deze kustplaats als eerste onderdak aan de eerste voorzichtige toeristen. Pioniers eigenlijk die Griekenland en dan met name Corfu als vakantiebestemming begonnen te ontdekken.
Dassia is in de daarop volgende jaren een voorbeeld geweest voor vele andere kustplaatsen waar het vakantieplezier betreft. Toch is deze prachtige vakantiestek – ondanks haar voorbeeldfunctie – niet op de lauweren blijven rusten. In de loop van de jaren is deze badplaats zich blijven ontwikkelen tot een vakantielocatie waar het goed vertoeven is.

Veelzijdige vakantiebestemming? Dassia Corfu!

Allereerst is daar natuurlijk het strand. Dit kiezel/zandstrand is weliswaar niet heel diep, maar wel bijzonder breed, waardoor het meer dan voldoende plaats biedt aan alle bezoekers. Het strand loopt langzaam af in de zee, waardoor het geschikt is voor kleine kinderen. Hier en daar hebben zich rotsformaties gevormd in het prachtig heldere water, maar al snel gaat de zeebodem over in zandgrond. Wat het strand nog aantrekkelijker maakt, zijn de palmbomen, die soms tot in de zee groeien. Een beetje schaduw is zeker de eerste dagen geen overbodige luxe voor de weinig verwende bleekneusjes uit Nederland en omgeving.
Niet alleen voor de zonaanbidders is het de ideale vakantiebestemming. Ook de dauwtrappers en andere sportieve types komen in Dassia aan hun trekken. Verspreid over de hele lengte van het strand zijn mogelijkheden voor het bedrijven van watersport, zowel boven als onder water.

Lekker stappen in Corfu

Behalve zon, zand en zee heeft Dasia nog veel meer te bieden. De doorgaande weg/winkelstraat, die enkele kilometers lang is, wordt grotendeels gevormd door bars, taverna’s, winkeltjes, terrassen, scooter- en autoverhuur en veel, heel veel uitgaansgelegenheden waaronder enkele discotheken. Dassia is een van de meest populaire uitgaansplaatsen van het eiland, zowel voor toeristen als Grieken. Tot diep in de nacht kan er gezworven worden langs de vele terrassen en gezellige bars en taverna’s. Het is altijd genieten geblazen van de vele gelegenheden waar live muziek gespeeld wordt, traditionele dansen uitgevoerd worden en de ongedwongen sfeer van flanerende stappers. De vlakbij gelegen kustplaatsen KomenoGouvia, Ipsos en Barbati wedijveren met Dassia om de gunst van de bezoeker. Heb je dus eenmaal alle horecagelegenheden van Dasia wel gezien, dan kan je altijd een wandelingetje maken naar de volgende ‘strip’, waar nieuwe avonturen te beleven zijn en je nieuwe vrienden tegen komt.

Ontspannen na inspannen

Mag het overdag wel een onsje minder, of moet je weer helemaal bijkomen van de vorige avond, dan is het schitterende en bijzonder uitgestrekte achterland van Dassia zeer aantrekkelijk om weer tot rust te komen. De vele fiets– en wandelgebieden zorgen ervoor dat er altijd weer opnieuw wat te ontdekken en te genieten valt. Dassia ontleent haar naam aan het Oudgriekse woord ‘bos’ en daar is niets van gelogen, zul je ontdekken als je aan het wandelen of fietsten bent in de omgeving. Ook de hoger gelegen kleine plaatsjes in de directe omgeving maken de inspanning meer dan de moeite waard. Ontdek de ongerepte buurgemeenschappen als Ano (hoog) en Kato (laag) Korakiana, Agios Markos en andere antieke dorpjes, waar de bewoners op een ongedwongen manier met elkaar en de bezoekers omgaan.
Vanwege goede busverbindingen met de stad, is het ook zonder huurauto goed mogelijk een bezoek te brengen aan Kerkyra.
Corfu Regio: Centraal

Scroll naar boven