Keizers Troon

corfu_kaiser_throne_02
corfu_kaiser_throne_03
corfu_kaiser_throne_01
corfu_kaiser_throne_04
corfu_kaiser_throne_06
corfu_kaiser_throne_09
corfu_kaiser_throne_05
corfu_kaiser_throne_07
corfu_keizerstroon_04
corfu_kaiser_throne_11
corfu_keizerstroon_03
corfu_kaiser_throne_10
corfu_keizerstroon_06
corfu_keizerstroon_10
corfu_keizerstroon_05
corfu_keizerstroon_07
corfu_keizerstroon_20
corfu_keizerstroon_11
corfu_keizerstroon_19
corfu_keizerstroon_16
previous arrow
next arrow
corfu_kaiser_throne_02
corfu_kaiser_throne_03
corfu_kaiser_throne_01
corfu_kaiser_throne_04
corfu_kaiser_throne_06
corfu_kaiser_throne_09
corfu_kaiser_throne_05
corfu_kaiser_throne_07
corfu_keizerstroon_04
corfu_kaiser_throne_11
corfu_keizerstroon_03
corfu_kaiser_throne_10
corfu_keizerstroon_06
corfu_keizerstroon_10
corfu_keizerstroon_05
corfu_keizerstroon_07
corfu_keizerstroon_20
corfu_keizerstroon_11
corfu_keizerstroon_19
corfu_keizerstroon_16
previous arrow
next arrow

Pelekas – Corfu

Wie van schitterende vergezichten houdt, mag de Keizerstroon niet vergeten te bezoeken! Koning (Willem II) en keizerin (Sissi) gingen je voor en konden er geen genoeg van krijgen. Zulke druk bezette mensen hadden natuurlijk behoefte aan een beetje afleiding en rust en dat is wat je daar vindt. Willem II bezocht het met grote regelmaat na weer een dag van regeren. Sissi ging erheen als ze weer aan haar schoonmoeder dacht en een neiging tot smijten moest zien te onderdrukken. Voor beiden werkte het buitengewoon goed. Vooral tegen het vallen van de avond genoten de blauwbloedigen er van de weergaloze zonsondergang, die inderdaad spectaculair is. Ook topmanagers en andere drukdoenertjes zullen tot rust komen bij het zien van de uitgestrektheid van mooi Corfu en het luisteren naar de razende stilte. Tijd, zorgen en ruimte houden hier even op te bestaan. Klein voel je je daar, heel klein. Maar intens gelukkig!

Corfu vanuit de verte bekijken

Naar het westen toe is een schitterend vergezicht naar de Ropa Vallei met zijn prachtig groene velden en de steile berghellingen bij Ermones. Meer noordwaarts is de stoere Pantokrator duidelijk te zien en spot je zelfs Nissaki. Oostwaarts vind je de her en der verspreide dorpjes Kastania, Kombitsi, Varipatades en Viros. Maar even gemakkelijk springt Kerkyra, de hoofdstad van Corfu, in het oog. Hoog torent de ‘andere’ Pantokrator boven Agii Deka uit. Als kers op de taart krijg je ook de golfbal in het vizier. Mensen met een digitale camera zijn hier zo blij als een hond met zeven staarten. Hier heb je de gelegenheid schitterende panoramafoto’s te maken. Vergeet niet een extra geheugenstick mee te nemen!
Op je weg naar boven heb je de gelegenheid het gezellige Pelekas aan een onderzoek te onderwerpen. Nadat je je ogen als een vorst hebt verwend op de Keizerstroon en de zon inmiddels is gaan slapen, ligt het dorp Pelekas te wachten met een keur aan taverna’s, bars en andere uitgaansgelegenheden.

Lees hier over mijn bezoek aan dit mooie bergdorpje.

1 gedachte over “Keizers Troon”

  1. Pingback: Sightseeing – Green Island Corfu

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven