Messonghi

Messonghi mag zich verheugen in een natuurverschijnsel wat voor Nederland heel gewoon of zelfs kenmerkend is, maar wat je op Corfu maar heel weinig tegen komt. Dit leuke vissersdorpje aan de oostkust van Corfu wordt doorkruist door een rivier! Een heuse stroom die vanuit de Ionische Zee het binnenland van Corfu in stroomt. Het dorpje was door de natuur dus bestemd om vissersplaats te worden. Nou, dat is te zien. Aan de rivier liggen boten van allerlei pluimage. Vissersbootjes, rondvaartaanbieders, eenvoudige roeiboten en kleine jachten. De Grieken zijn, net als wij Nederlanders, altijd een zeevarende natie geweest.
De rivier zorgt voor een weelderige begroeiing aan weerszijden en maakt dat je er lekker kunt genieten van de mooie natuur. Het is goed vertoeven op je terrasje achter een koel glas bier, terwijl je de bedrijvigheid van de vissers en de aanmerende boten in de gaten houdt.

Oud vissersdorpje aan de oostkust van Corfu

Messonghi heeft een lange historie als het gaat om vakantie op Corfu. Reeds enkele decennia keren veel mensen jaarlijks terug naar dit dorpje om hun vakantie op Corfu door te brengen. Toch is het niet zo toeristisch als bijvoorbeeld DassiaGouvia of Ipsos. Messonghi heeft haar identiteit als vissersdorp niet geheel opgeofferd aan de grillen en verlangens van de almachtige toerist. Er zijn genoeg leuke restaurants en taverna’s waar je lekker kunt eten en er zijn enkele winkeltjes waar je herinneringen aan een fijne vakantie op Corfu kunt kopen. Ook kun je hier terecht voor het dagelijks verse brood, een slager voorziet je van de lekkerste souvlaki’s en je kunt er zelfs naar de kapper. Waarom je dat tijdens je vakantie op Corfu zou doen is mij niet duidelijk, maar het kan dus wel.
Langs het strand van Messonghi loopt een heel leuke boulevard waar je veel keuze hebt aan terrasjes. Het strand is ook ingericht voor toeristen, die zich dagelijks van onder een parasol comfortabel kunnen vergapen aan het vasteland van Griekenland en de prachtige blauwe zee, dus vakantiegangers komen niets te kort. Maar verwacht er geen eindeloze rijen bars, dancings en karaokegelegenheden.
Wil je uitgaan dan kan dat wel hoor. Het iets verderop gelegen Moraitika voorziet ruimschoots in die behoefte en weer iets verder vind je Benitses, waar op gebied van entertainment ook het nodige te beleven valt. Wil je echt eens los dan zit je op slechts 20 kilometer afstand van Kerkyra, de hoofdstad van Corfu. Een bus brengt je er op regelmatige tijden heen, dus je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt.

Het goede strandleven van Corfu

Messonghi ligt, zoals meer vissersdorpen, aan de zee. Regelmatig een stranddagje inbouwen is dus een must. Het strand is niet heel diep, maar wel strekt het zich enkele kilometers uit, dus je ligt zeker niet op elkaars lip. Het water verloopt langzaam naar wat diepere gedeelten, dus ideaal voor ouders met kinderen. Het strand heeft ook de Blauwe Vlag, wat betekent dat het een goedgekeurd strand is dat aan bepaalde normen voldoet. Denk hierbij aan regelmatige schoonmaak, een badmeester en een eerstehulppost.
Vanuit Messonghi worden verschillende boottochten aangeboden. Je kunt onder andere naar het vasteland van Griekenland om daar de Blue Lagoon te bezoeken, een trip naar Paxos en AntiPaxos boeken en andere schitterende bestemmingen.

Wandelen op Corfu

Natuurlijk kom je niet alleen voor het lekkere weer naar Corfu. Op dit mooie Griekse eiland is namelijk zoveel natuurlijke schoonheid te bewonderen dat het eigenlijk strafbaar gesteld zou moeten worden als je alleen aan het strand gaat liggen bakken. Dat is hetzelfde als naar een goed restaurant gaan en dan bitterballen bestellen, hoe lekker ook. Corfu heeft zoveel moois te bieden en Messonghi komt dan ook niets tekort. Het licht glooiende landschap is perfect om heerlijk te wandelen zonder een bovenmatige inspanning te hoeven leveren. De omgeving heeft niet die pittige hoogteverschillen die kenmerkend zijn voor het noorden en midden van Corfu, het is allemaal wat gelijkmatiger hier. Als wandelen niet je levensinvulling is maar puur ter ontspanning ende vermaeck dient, dan zit je op dit gedeelte van Corfu goed. Met verschillende leuke dorpjes als Chlomos, Agios Dimitrios, Petriti en Boukari ontdek je elke keer weer nieuwe dingen van je favoriete vakantie eiland Corfu.

Corfu Cultuur Eiland

De Grieken, en dan met name de bewoners van Corfu, houden van een feestje. Niet voor niets leren veel mensen nog tijdens hun vakantie de Syrtaki van een enthousiaste Griek. Het mogen dan vreemde bewegingen zijn, uitgevoerd op Griekse muziek, feit is dat feesten op Corfu altijd gepaard gaan met muziek. Griek rijmt op Muziek, luidt het aloude spreekwoord. De Grieken hebben het vieren van feesten en het organiseren van evenementen dan ook tot kunst verheven. Heel veel vieringen en festiviteiten worden ondersteund door bandjes, muzikanten, fanfares en orkesten. Daarnaast worden bepaalde gebeurtenissen groots herdacht. Kosten noch moeite worden gespaard om belangrijke gebeurtenissen, vreugdevolle en dramatische, in beeld te brengen. Bekend evenement in Messonghi is de Varkarola. In de eerste week van augustus wordt met veel vertoon van drama herdacht dat Sint Spiridon de Turken op hun lazerij gaf en zei dat ze hun pogingen om Corfu te bezetten moesten staken. Feestelijk verlichte boten, toeters, bellen, vuurwerk worden in de strijd geworpen om dit wonder te belichten en herdenken. Mocht je in die periode net vakantie vieren op Corfu, laat je deze grootse gelegenheid niet ontnemen!
Corfu Regio: Zuid

Scroll naar boven