Openbaar Vervoer

Het is zonde als je tijdens je vakantie op Corfu alleen maar aan het strand gaat liggen bakken. Je koopt ook geen Renoir om die op zolder te hangen. Da’s weggegooid geld. Net zo min als je een Ferrari koopt om die in de garage te zetten. Gaan met die hap!
Zo is het ook jammer als je je vakantie niet verrijkt door Corfu te verkennen. Dat zou doodzonde zijn. Waarmee we niet zeggen dat je je hele verblijf op dit prachtige Griekse eiland vol moet proppen met van Hot naar Haar rijden om maar zoveel mogelijk te bekijken. Evenwicht is belangrijk in deze. Maar zo nu en dan je strandvakantie eens afwisselen met een beetje cultuur, traditie of natuur, daar is niets mis mee.
Je zou heel wat missen als je niet van de situatie gebruik maakt en er eens lekker op uit gaat naar bijvoorbeeld Corfu Stad of Achillion, om maar eens een paar aantrekkelijke zijstraten van Corfu te noemen.

Corfu ontdekken per bus

Dus is ons advies: Huur een auto of scooter en geniet meer van je vakantie op Corfu! Ja, krabbel je misschien terug, maar ik kan er niet komen, want ik wil / durf mij hier niet met een auto of scooter in het verkeer storten. Uhuh, geen argument, zwak excuus!
Allereerst hebben we een lijstje met tips waar je rekening mee moet houden als je een auto huurt tijdens je vakantie op Corfu. Maar wil je toch echt niet, niet getreurd; op Corfu kan je je ook gemakkelijk verplaatsen met de bus. En goedkoop!
Vind je het dus niet erg om soms even aan de kant van de weg te staan wachten en de doorgaans prachtige omgeving in je op te nemen, dan pak je gewoon de bus! De Groene en Blauwe bussen brengen je naar de verste uithoeken van Corfu.

Klik op de link voor een compleet schema van alle buslijnen op Corfu, compleet met prijzen.

Je kunt zelfs met de bus naar Athene als je wilt! Ben je wel een paar uurtjes onderweg.
(Green Island is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de informatie op voornoemde websites!)

Scroll naar boven