Paxos Dagtrip

corfu_paxos_04
corfu_paxos_02
corfu_paxos_05
corfu_paxos_03
corfu_paxos_01
corfu_paxos_09
corfu_paxos_06
corfu_paxos_10
corfu_paxos_07
corfu_paxos_08
corfu_paxos_15
corfu_paxos_12
corfu_paxos_13
corfu_paxos_14
corfu_paxos_11
corfu_paxos_16
corfu_paxos_19
corfu_paxos_20
corfu_paxos_17
corfu_paxos_18
corfu_paxos_23
corfu_paxos_25
corfu_paxos_21
corfu_paxos_24
corfu_paxos_22
corfu_paxos_27
corfu_paxos_28
corfu_paxos_26
corfu_paxos_29
previous arrow
next arrow
corfu_paxos_04
corfu_paxos_02
corfu_paxos_05
corfu_paxos_03
corfu_paxos_01
corfu_paxos_09
corfu_paxos_06
corfu_paxos_10
corfu_paxos_07
corfu_paxos_08
corfu_paxos_15
corfu_paxos_12
corfu_paxos_13
corfu_paxos_14
corfu_paxos_11
corfu_paxos_16
corfu_paxos_19
corfu_paxos_20
corfu_paxos_17
corfu_paxos_18
corfu_paxos_23
corfu_paxos_25
corfu_paxos_21
corfu_paxos_24
corfu_paxos_22
corfu_paxos_27
corfu_paxos_28
corfu_paxos_26
corfu_paxos_29
previous arrow
next arrow

Zo’n tien kilometer voorbij het zuidelijkste punt van Corfu liggen de eilandjes Paxos en Antipaxos. Deze kleine eilandjes worden liefkozend de Diamanten van de Ionische Zee genoemd. Niet geheel onterecht, ze zijn prachtig. Persoonlijk had ik ze Parels van de Ionische Zee genoemd, maar dat is een verschil van inzicht. Mooi zijn ze. Sommige mensen vinden ze zelfs mooier dan Corfu en dat wil wat zeggen. Feit is dat beide eilanden veel minder toeristisch zijn dan Corfu.

Bezoek de buureilanden van Corfu

Over Antipaxos kunnen we kort zijn, daar woont bijna geen mens. Je komt er nauwelijks tekenen van beschaving tegen en al helemaal geen hotel. En dat willen de Antipaxossanen graag zo houden. Het eiland herbergt een aantal wijngaarden die onderhouden worden door een handjevol bewoners die in de winter bijna allemaal naar Paxos of Corfu vertrekken. Gezellig druk is het er dan dus niet.
Wat Antipaxos wel heeft, is een aantal paradijselijke baaien met – naar verluidt – het blauwste water van de wereld. OK, water is niet blauw, maar vanwege de bijna witte ondergrond is het wel wonderlijk en prachtig – bijna onnatuurlijk – om te zien. Het nodigt zonder meer uit tot een duik.
Het grotere broertje Paxos telt zo’n tweeëneenhalfduizend permanente bewoners en is qua inwonersaantal te vergelijken met Nederlandse gehuchten als Pulmond, Alexwoude en Schopdorp. Met een oppervlak van minder dan twintig vierkante kilometer biedt Paxos ook aanzienlijk minder ruimte dan Corfu. Toch komen er jaarlijks rond de 200.000 toeristen een kijkje nemen op dit lieflijke eilandje in de Ionische Zee en dat zegt genoeg over haar schoonheid. Die toeristen komen niet allemaal tegelijk, dus wees niet bang dat je er niet meer bij kunt.
Met twee havens, het dichtsbij de zuidpunt van Corfu gelegen Lakka en het aan de oostkust gelegen Gaios, is Paxos gemakkelijk over water te benaderen. Het eiland kent vele verlaten strandjes en een overweldigende natuur. Wordt Corfu Het Groene Eiland genoemd, Paxos kan er ook wat van. Schitterend ongerepte natuur op glooiende hellingen, met hier en daar een kleine concentratie aan huizen en een leeftempo van vele versnellingen lager dan je gewend bent in Nederland. Wil je er eens helemaal uit, en je hebt totaal geen behoefte aan drukte om je heen en chaos in je hoofd, dan is Paxos the place to be voor een heerlijk ontspannende vakantie.

Avontuurlijke bootreis vanaf Corfu

Maar het kan natuurlijk ook dat je het gewoon eens een keer wil bekijken, aangetrokken als je bent door de verhalen over dit paradijsje. Dat kan heel goed als je op vakantie op Corfu bent! Ionian Cruises organiseert wekelijks dagtrips naar Paxos en Antipaxos. Vertrekkend vanuit de haven van Corfu Stad heb je de gelegenheid om het Oude Fort eens van een andere kant te bekijken. Daarna ontdek je de schitterende oostkust van Corfu. Je komt ogen te kort met prachtige kustplaatsjes als Benitses (ook hier kan opgestapt worden), Messonghi, Boukari en Petriti en uiterst zuidelijk de witte rotsen van Kavos (Asprokavos). Heb je Corfu eenmaal achter je gelaten dan wordt Paxos eerst aan de westkant bezocht. Een ruige rotskust, met enkele idyllische strandjes en vele geheimzinnige grotten en spelonken. Enkele van deze grotten worden bezocht, zodat je gezeten op je kuipstoeltje de imposante en grillige gewelven kunt bekijken. Odysseus heeft zich volgens de legende in een van de gewelven opgehouden, zich verbergend voor zijn vijanden. Kijk, dat maakt het extra aantrekkelijk.
Dan gaat de reis verder naar een van de mooiste baaien van de wereld, net bezijden de noordkaap van Antipaxos. Hier heb je gelegenheid om een baantje te trekken in het hierboven beschreven prachtigste turquoise dat je ooit gezien hebt. Ook kiek je hier je eerste stick vol aan al het paradijselijke natuurschoon om je heen.

Bezoek Gaios

Maar zwemmen maakt hongerig en dus wordt het tijd om naar Gaios, de hoofdstad van Paxos te vertrekken. Via de oostelijke zijde van Paxos vaar je naar de inlands gelegen haven. Gaios is een bijzonder leuke en authentieke Griekse havenstad, met leuke terrassen, kleine winkeltjes, smalle straatjes en een geweldige sfeer. Je hebt lekker de tijd om daar rond te kuieren, of een leuk restaurantje te zoeken. Ondergetekende was te gast in Mediteraneo, niet ver van de aanlegsplaats. Een gezellig restaurant met goed eten en een vriendelijke bediening. Met een beetje geluk zit er een mooie dame in het restaurant, wat voor baas Spiros vaak aanleiding is zijn gitaar te pakken en haar een serenade te brengen.
Tijdens de terugreis heb je nog even lekker de tijd om je foto’s te bekijken en je avonturen van die dag met je vrienden te bespreken alvorens je weer voet zet op je favoriete vakantieeiland Corfu.

Details Bootreis Paxos / Antipaxos

Dagen: Maandag, dinsdag, vrijdag
Tijd: 9:00 – 18:00
Prijs: €34 pp, kind €17
Messonghi Travel Center
+30 26610 76066 of 76422

Scroll naar boven