Benitses

Aan de kust van oost Corfu ligt tussen de zee en een bergwand een schilderachtig vissersdorpje genaamd Benitses, of zoals de inwoners van Corfu het noemen: Benitsa. Het ligt op ruim 10 kilometer afstand van de hoofdstad van Corfu, Kerkyra.
Benitses is in de loop van de jaren veranderd van een dorp waar voornamelijk vissers hun werk deden tot een eigentijdse vakantieplaats. Het plaatsje heeft tegenwoordig grote aantrekkingskracht op mensen die hun vakantie in Corfu willen doorbrengen, zonder echter haar karakter te verliezen. Benitses is nog een van die autentieke plaatsen op Corfu, ondanks het toerisme. Zo is het in de haven van Benitses nog altijd een druk komen en gaan van vissers die hun vangst aan land brengen en verhandelen.
Het is dan ook een gegeven dat veel vakantiegangers die eenmaal hun vakantie doorbrachten in Benitses, elk jaar terug komen.

Een van de betere stranden van Corfu

De omgeving van dit kustdorp van Corfu is bekend vanwege zijn schiterende omgeving om urenlang ongestoord te wandelen. Toch is het plaatsje niet alleen populair bij Jan Wandelaar. Prachtige stranden, gelegen aan het helderste water dat je ooit gezien hebt, dat is Benitses. Het is zijn Blauwe Vlag meer dan waard. De Blauwe vlag is een prestigieuze award, internationaal gezien als teken dat het strand en het water van de beste kwaliteit zijn. Daarbij gelden criteria als faciliteiten, waterkwaliteit, veiligheid en hoe men omgaat met de hulpbronnen van de aarde. De Blauwe Vlag krijg je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen. Benitses hecht aan een schone en nette omgeving, iets dat in andere plaatsen op Corfu wel eens een minder belangrijke plaats inneemt.
Bezoekers van deze kustplaats kunnen hun hart dan ook ophalen aan een grote vaiëteit aan watersporten als duiken, waterskiën, snorkelen, waterfietsen et cetera. Of huur een bootje en vergaap je aan de schoonheid van de oostkust van Corfu.

Genoeg te doen in en om Benitses

Benitses is een leuk dorp. Behalve het mooie strand met zijn diepblauwe zee, biedt het veel entertainment op het gebied van ontspanning, sightseeing, en cultuur. In het centrum vind je talloze restaurants van verschillende pluimage, taverna’s en bars. Ook aan het strand is een ruim aanbod van horecagelegenheden waaruit je kan kiezen om de inwendige mens te versterken terwijl je over die bak met prachtig blauw water uitkijkt.
Voor diegenen die niet alleen naar Corfu komen voor uitbundig vermaak, maar ook wat cultuur willen snuiven: bezoek de iets verderop gelegen bronnen van het historische aquaduct, de ruines van een Romeins badhuis met zijn imposante mosaiekvloeren, de kleine kerk van Aghia Paraskevi (met fantastisch zeezicht!), of het Maritiem Museum. Dit museum opende haar deuren in 1989 en heeft een grote collectie voorwerpen uit de Indische Oceaan, de Pacific en de Middellandse Zee. Ook aardig is de brug (Kaiser Bridge) die gebouwd werd door een Duitse keizer die niet door paard en wagen overreden wilde worden bij zijn dagelijkse bezoekjes aan het strand.
Topattractie is natuurlijk Achilleion, het zomerpaleis van Sissi in het naastgelegen dorpje Gastouri. Je vakantie op Corfu is niet compleet zonder te gaan kijken waar de meest tragische edeldame aller tijden – op Diana na misschien – gelukkige uren beleefde.

Corfu Stad is dichtbij!

Op een steenworp afstand, als je tenminste een steen 10 kilometer van je af weet te smijten, ligt Kerkyra, de veelbezongen hoofdstad van Corfu. Het is een bijzonder leuke dagtrip tijdens je vakantie, want gemakkelijk bereikbaar per bus (met de zogenaamde Blue Bus). Maar je kunt natuurlijk ook een taxi nemen of met je huurauto gaan. Met de scooter is het ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat je met een berg pakjes, bakjes en zakjes terug komt. In deze metropool zijn zoveel leuke winkeltjes en zaakjes, dat het ondoenlijk is om niets te kopen. Om je gerust te stellen, er zijn voldoende pinautomaten in Corfu Stad.

Extra info Benitses Corfu

  • Dagelijkse cruises vanuit de haven van Benitses naar Paxos en Anthipaxos, Sivota, Parga (vasteland Griekenland) en Albanië
  • Jaarlijks wordt op 16 en 17 juli het feest van Agias Marinis (Megalomartiros) gevierd, een groots opgezet spectakel dat de Grieken niet aan hun neus voorbij laten gaan. Dan weet je dus zeker dat het ook feest is
  • Een ander groot feest, zonder vaste datum, is het dorpsfeest oftewel Panigiri Sardelas. Als je daar een aankondiging van ziet, dit mag je niet missen!
  • Voor ferries van Igoumenitsa naar Corfu en vice versa, bel 0030 26613 65200
  • Voor ferries van Italië naar Corfu en vice versa, kijk op www.greekferries.gr. Ga alleen niet naar Italië tijdens je vakantie op Corfu. Dat is zonde van de tijd

Corfu Regio: Zuid

Scroll naar boven