Temploni

Temploni is een enorm dorp op Corfu, welgelegen in een schitterend heuvellandschap centraal op dit prettige Griekse vakantie eiland. Enorm in de zin van oppervlakte dan hè, want er woont slechts een handjevol mensen. Temploni beslaat zo’n groot terrein dat het vanzelfsprekend is dat het een geweldig mooi gebied is. Even het dorp in de rondte wandelen is er dus niet bij. Al is dat zeker de moeite waard, Temploni vormt een schitterend wandel- en fietsgebied. Maar trek daar dan wel genoeg tijd voor uit, je bent tenslotte op Corfu voor vakantie.
Voor de notoire shopverslaafden is Temploni dus niet bij uitstek geschikt om daar de vakantie door te brengen. Wil je elke avond van kroegie naar kroegie sjouwen en daarna kruipend naar huis dan moet je hier ook niet zijn. Maar voor de rest zit je uitstekend hier in het hart van Corfu!

Genoeg te doen in Temploni Corfu

Natuurlijk zit je, zoals bijna overal op Corfu, dicht bij de stranden. Temploni ligt ingeklemd tussen de stranden van de oost- en de westkust van Corfu. In Gouvia lig je binnen tien minuten aan het strand, wil je naar bijvoorbeeld Ermones of Liapades dan duurt het een kwartiertje alvorens je in het heldere water van de Ionische Zee duikt. Kijk, da’s mooi meegenomen!
Ben je gekomen om de wonderschone natuur van Corfu te ontdekken dan zit je helemaal goed. Het glooiende landschap nodigt zelfs de meest verstokte automobilist uit om de auto te laten staan. Je hebt vele kilometers om heerlijk te wandelen en/of fietsen tijdens je vakantie op Corfu. Ook de nabijgelegen Ropavallei is een prachtig natuurgebied. Aan weerskanten van de hoofdweg die van Corfu Stad naar Paleokastritsa slingert, zijn vele wandel- en fietspaden waar bijna geen verkeer komt. Heerlijk rustig genieten van al het moois dat Corfu op het gebied van flora en fauna te bieden heeft.

Genieten van al het goede

Geheid dat je je helemaal te buiten gaat aan een paar fikse wandeltochten tijdens je vakantie op Corfu. Waar je maar komt in deze omgeving heb je schitterende vergezichten, soms zelfs helemaal over de zee. Tijdens een van je wandel- of fietstochten kom je ongetwijfeld een keer bij het dorpsplein. Bezoek daar zeker de taverna genaamd Stou Maka en Ladokola. Dit is een zeer authentieke taverna waar je – samen met de Grieken – voor weinig geld je buikje lekker rond kan eten, om daarna tot diep in de zwoele nacht van Corfu te dansen. Het leven is goed op het mooie Griekse eiland Corfu!

Scroll naar boven