Porto Timonei

corfu_wandelen_05
corfu_wandelen_03
corfu_wandelen_04
corfu_wandelen_01
corfu_wandelen_02
corfu_wandelen_08
corfu_wandelen_09
corfu_wandelen_06
corfu_wandelen_10
corfu_wandelen_07
corfu_wandelen_14
corfu_wandelen_11
corfu_wandelen_15
corfu_wandelen_13
corfu_wandelen_12
corfu_wandelen_19
corfu_wandelen_21
corfu_wandelen_16
corfu_wandelen_20
corfu_wandelen_18
corfu_wandelen_17
previous arrow
next arrow
corfu_wandelen_05
corfu_wandelen_03
corfu_wandelen_04
corfu_wandelen_01
corfu_wandelen_02
corfu_wandelen_08
corfu_wandelen_09
corfu_wandelen_06
corfu_wandelen_10
corfu_wandelen_07
corfu_wandelen_14
corfu_wandelen_11
corfu_wandelen_15
corfu_wandelen_13
corfu_wandelen_12
corfu_wandelen_19
corfu_wandelen_21
corfu_wandelen_16
corfu_wandelen_20
corfu_wandelen_18
corfu_wandelen_17
previous arrow
next arrow

Het noordwesten van Corfu staat bekend als een fantastisch wandelgebied. De prachtige glooiende heuvels, bedekt met alle kleuren groen die er zijn, maken van de grootste stressbeer nog een ontspannen mens. Daar komt bij dat deze streek van Corfu niet heel toeristisch is. De rust is dus overweldigend. Je ziet weinig verkeer, komt maar zelden mensen tegen en al wat het oog ziet, getuigt van schoonheid.
Maar het kan altijd nog mooier! Afionas is een van de uithoeken van Corfu. Dit hooggelegen dorpje in de nabijheid van Arillas mag zich verheugen in een heus schiereiland. Bijzonderheid daaraan is Porto Timonei, ook wel de Tweelingbaai genoemd. Het smalste gedeelte van het schiereiland wordt gevormd door een strook groen met aan weerszijden een strandje. Aan de ene kant kijk je naar de Georgiousbaai, het andere strand ligt aan de zeekant. Prachtig!

Wandelen naar schitterende natuurschoon

De wandeling naar dat bijzondere natuurverschijnsel mag er ook zijn. Ben je het pittoreske dorpje Afionas door gewandeld dan arriveer je bij Dionysos Appartementen en het gelijknamige restaurant. Net voor het restaurant gaat een pad naar beneden dat leidt naar de Tweelingbaai. Vraag het desnoods even na bij het vriendelijke personeel van Dionysos. Je kunt niet verkeerd lopen want het pad heeft geen afslagen. Het is niet geplaveid en dat is een understatement. Soms moet je een beetje klimmen en klauteren, maar wat wacht is zondermeer de moeite waard. Eenmaal bij de stranden aangekomen, valt je gezicht open van dit stukje prachtig Corfu.
Ga even lekker pootjebaden of neem een lekkere duik in het klaarheldere water om af te koelen van de wandeling. Je kunt kiezen welk strand je neemt. Heb je onderweg toevallig ruzie gekregen dan kan je gescheiden zwemmen! Maar leuker is het om samen een baantje te trekken.

Avontuurlijke vakantie

Ben je eenmaal weer opgefrist en monter dan kan je de route vervolgen, verder het schiereiland op. Een smal pad dat omhoog gaat, leidt naar het middelpunt van het schiereiland. Dit wordt duidelijk als je een zeer oud, maar nog steeds gebruikt kapelletje vindt. That’s the end of the river, daar houdt het op. Maar voor je zover bent, heb je al uren lopen genieten van dit schitterende vakantie eiland Corfu.
Als je weer terug loopt, en misschien wel een beetje moe bent, troost je je met de gedachte dat je altijd weer bij het uitstekende restaurant Dionnysos uit komt. Daar kan je de innerlijke mens weer op krachten laten komen met een koel glas bier voor je en de gedachte dat er een uitstekend maal in het verschiet ligt. Daarbij het prachtige uitzicht over de Baai van Sint George genomen, kan het niet anders dan dat je met een tevreden glimlach van oor tot oor constateert dat je vakantie op Corfu niet meer stuk kan.

Scroll naar boven