Paramonas

corfu_paramonas_02
corfu_paramonas_01
corfu_paramonas_03
corfu_paramonas_04
corfu_paramonas_05
previous arrow
next arrow
corfu_paramonas_02
corfu_paramonas_01
corfu_paramonas_03
corfu_paramonas_04
corfu_paramonas_05
previous arrow
next arrow

Zandstrand

Rookvrij

Zeezicht

Watersport

 • Type:Hotel
 • Bedden:1 tot 3
 • Kamers:Een-, twee- of driepersoons kamer, alle met balkon met zeezicht
 • Huisdieren:Nee
 • Zwembad:Nee, maar je zit 50 meter vanaf het strand, dat is zwembad genoeg toch?
 • Comfort:Taverna, gezellige lobby, restaurant, airco, 24-uurs receptie, hotelservice, rookvrije kamers, kluisje, privé parkeerplaats en GEEN WiFi! Lijkt dat je niet fantastisch? Twee a drie weken vakantie zonder mensen die alleen nog aandacht voor hun tablet of telefoon hebben? Verder kan je op je kamer verwachten: Badkamer met douche en toilet, haardroger, telefoon, balkon/veranda, satelliet TV, airco, radio, wekservice, bureau
 • Extra:Paramonas Hotel heeft een hele lijst aan services. Gaan we:
  • Transfer vanaf de luchthaven
  • Wasserij service
  • Strijken en stomen
  • Watersport faciliteiten
  • Geldwissel
  • Fietsenverhuur
  • Autoverhuur
  • Dagtrips
  • Fax/copier
  • Dokter (op verzoek)
  De vriendelijke staf van Paramonas Hotel kan je ook helpen met de volgende vakantie activiteiten:
  • (Zee)vissen
  • Windsurfen
  • Tracking
  • Duiken
 • Transfer:Ja
 • Prijs:Vanwege concurrentie, vraag het als je contact opneemt met Paramonas Hotel
 • Aanbetaling:20% van het totaalbedrag
 • Extra kosten:Geen
 • Plaats:Paramonas
 • Regio:Zuid Corfu
 • Contactpersoon:Kostas Merianos
 • Telefoon:+30 26610 76595 of 26610 76596
  Fax: +30 26610 75686
 • Mobiel:+30 6944 712641 of 6976 613726 (Mr Merianos)
 • Website:http://www.paramonas-hotel.com

Paramonas Hotel is gebouwd op het eiland van de Faiaken, aldus de overlevering. Huh, denk je nu misschien, staat dit hotel dan niet op Corfu? Jawel, maar volgens een van de vele mythes die het eiland rijk is, woonden hier vroeger de Faiaken. Dat je het maar weet. Hoe dan ook, feit is dat het op een prachtig stukje Corfu staat, mooi genoeg om Odysseus te betoveren. Als die er al van onder de indruk was, dan moet het voor ons eenvoudige stervelingen zeker de moeite waard zijn. In dit zeer olijfboomrijke gebied combineert dit knusse familie hotel traditionele waarden met hedendaags comfort en moderne gemakken.
De zonsondergangen zijn fabelachtig aan deze kant van Corfu. Omdat Paramonas Hotel op ruim 50 meter vanaf het strand ligt, zit je vanaf je ruime balkon eersterang te kijken naar dit geweldige fenomeen. Neem daarbij de knusse inrichting en de inspanningen van het personeel om het iedereen naar de zin te maken en je weet dat je hier een geweldige vakantie zult beleven. Het beste bewijs wordt geleverd doordat veel gasten elk jaar terugkeren naar dit sfeervolle vakantieonderkomen.

Familiehotel Corfu

De familie Merianos, een bekende hotelfamilie op Corfu, en hun staf doen er alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Ze zullen je helpen bij al Wat je maar denk nodig te hebben om je thuis te voelen onder hun dak. Daar is minder voor nodig dan je denkt, want de fantastische omgeving van het hotel en de sfeer van het eiland, maakt dat iedereen zich heel snel prettig voelt op Corfu. Maar ze staan je ten dienste met informatie over Corfu, wat te doen tijdens je vakantie, de speciale attracties in de buurt, alles wat nodig is voor een geslaagd verblijf op Corfu. Zij willen hun gasten namelijk het volgende jaar weer terug zien.
Het hotel is van alle gemakken voorzien, niet alleen in de gemeenschappelijke ruimtes als de lobby of de eetzaal, maar ook op de kamers. Wellicht heb je de lijstjes met faciliteiten gezien op deze site, dan weet je dat er niets te wensen overblijft voor een heerlijk verblijf op Corfu. Alle kamers, maakt niet uit welke, hebben zicht op zee. Stel je voor dat je daar avond aan avond zit, gelukzalig te staren naar die enorme vuurbal die langzaam in de zee zakt en de Ionische Zee en de lucht de meest wonderlijke kleurschakeringen geeft. Je raakt er nooit op uitgekeken!
De grote veranda op de begane grond, met palmen omzoomd, is waar de meeste gasten hun ontbijt gebruiken. Jij kunt daar ook zitten, in afwachting van een smakkelijk ontbijt en opnieuw een prachtige dag aan het strand of elders op Corfu! Hier is ook de receptie en de lounge, waar je een stukje TV kan kijken of navraag kan doen naar de speciale services van het hotel. Tevens vind je daar een bar waar je lekker een bak koffie kan scoren of een alcoholische versnapering kan nuttigen. Zeker tegen het vallen van de avond is het hier natuurlijk prettig verblijven, als je met een glaasje huiswijn of een Corfu biertje zit te wachten op het hemels spectakel genaamd zonsondergang. Maar je kan ook plaats nemen bij de taverna van het hotel, direct gelegen aan het water van de Ionische Zee.

Prachtig stukje Corfu

Paramonas is niet heel dichtbevolkt, en dat is een understatement. Er woont slechts een handjevol eilandbewoners in de enkele huisjes die je er tegen komt. Dat maakt het tot een heel rustig gebied waar de rust vanzelf over je komt. De zonnebedden en parasols, her en der verspreid over het strand van Paramonas, maken dat je hier in alle rust je leven en je vakantie kan overdenken. Wat ook aan je gemoedsrust kan bijdragen zijn de vele mogelijkheden tot wandelen. In de directe omgeving zijn vele weggetjes en onverharde paden – ook wel donkey trails genoemd – waar je naar hartelust de schitterende kustlijn van zuidelijk Corfu kunt aanschouwen.
Minder dan drie kilometer van Paramonas ligt Agios Mattheos, een uiterst charmant dorpje met een redelijk grote populatie (voor Corfu-begrippen). Dit is echt de moeite van het bezoeken waard mensen. Als je hier bent voor de vakantie, bezoek dit prachtige dorpje in het binnenland van Corfu. Met een heel gezellige winkelstraat [foto] met barretjes en restaurantjes, een drogist en een postkantoortje, de mensen die heel erg op hun gemakkie door de straatje kuieren, je voelt je helemaal gelukkig daar. Schrijver dezes spreekt uit ervaring.
Vanuit Mattheos kan je met de bus naar alle uithoeken van Corfu. Natuurlijk wil je Corfu Stad een keer bezoeken, dat kan heel eenvoudig met de bus. Maar ook het nachtleven van Moraitika en Messonghi ligt binnen je bereik. Ben je meer van de natuur dan ga je naar Chalikouas en/of Korisson Meer, een beschermd natuurgebied aan de zuidwest kant van het eiland. Je ziet het, je hoeft je absoluut niet te vervelen tijdens je vakantie op Corfu!

Scroll naar boven