Elias Kerk

corfu_wandelen_04
corfu_wandelen_10
corfu_wandelen_06
corfu_wandelen_02
corfu_wandelen_05
corfu_wandelen_09
corfu_wandelen_01
corfu_wandelen_03
corfu_wandelen_07
corfu_wandelen_08
corfu_wandelen_15
corfu_wandelen_17
corfu_wandelen_18
corfu_wandelen_16
corfu_wandelen_13
corfu_wandelen_11
corfu_wandelen_12
corfu_wandelen_20
corfu_wandelen_19
corfu_wandelen_14
corfu_wandelen_22
corfu_wandelen_24
corfu_wandelen_21
corfu_wandelen_23
corfu_wandelen_25
previous arrow
next arrow
corfu_wandelen_04
corfu_wandelen_10
corfu_wandelen_06
corfu_wandelen_02
corfu_wandelen_05
corfu_wandelen_09
corfu_wandelen_01
corfu_wandelen_03
corfu_wandelen_07
corfu_wandelen_08
corfu_wandelen_15
corfu_wandelen_17
corfu_wandelen_18
corfu_wandelen_16
corfu_wandelen_13
corfu_wandelen_11
corfu_wandelen_12
corfu_wandelen_20
corfu_wandelen_19
corfu_wandelen_14
corfu_wandelen_22
corfu_wandelen_24
corfu_wandelen_21
corfu_wandelen_23
corfu_wandelen_25
previous arrow
next arrow

Wanneer je vakantie viert op Corfu, ben je natuurlijk zo vrij als een vogeltje te doen waar je zin in hebt. Je ligt eens een dagje aan het strand, trekt dagelijks een paar baantjes in het zwembad en maakt regelmatig een ommetje door het gezellige dorpje waar je een appartement hebt gevonden. Ook regelmatige bezoekjes aan je favoriete restaurant behoren tot de plezierige bezigheden van je vakantie. Corfu staat tenslotte synoniem voor vakantie.
Toch willen wij je manen je vakantie op het Groenste Eiland van Griekenland ook te gebruiken voor wat wat andere genoegens dan de hier voornoemde. Wat dacht je van een fantastische wandeling naar het zeer hoog gelegen Kerk van Elias? Dit prima gerestaureerde kerkje staat daar maar in al zijn eenzaamheid op de top van een berg boven Lakones, de bovenbuur van Paleokastritsa en geen mens die het ziet. Eens per jaar wordt daar de weldoener van Lakones herdacht, blij als de mensen zijn met zijn inspanningen om van Lakones een van de welvarendste van Corfu te maken.
Wij weten niet of hij daarin geslaagd is, feit is dat het een prima doel is om naar toe te wandelen tijdens een van je vakantiedagen op Corfu!

Corfu wandel eiland

Het is een fijne wandeling in vele opzichten. Allereerst wandel je natuurlijk door de rijke natuur van Corfu. Schitterend veel groen en alle andere kleuren die Corfu rijk is. Omdat het niet bepaald de A4 is die naar boven voert, kom je er bijna geen mensen tegen. Gevolg is dat je er veel ongerepte natuur ziet. Vlinders voelen zich er vrij de hele dag vrolijk rond te dartelen, op zoek naar een kelkje honing of een ander verzetje. Zo nu en dan kom je een slang tegen die zich lekker koestert in het zonnetje. En, voor zover je het nog niet wist, je ontdekt waarom Corfu ook wel Het Bloemeneiland genoemd wordt.
Ben je na de nodige Oh’s en Ah’s eenmaal boven dan wacht je een adembenemend uitzicht, zoveel zal duidelijk zijn. Had je nog wat ruimte op je memorystick dan knal je die waarschijnlijk alsnog vol. Verder zie je de buste van de Held van Lakones, die geduldig maar ernstig de omgeving in de gaten houdt. Want hij was niet alleen weldoener maar ook oorlogsheld. Zijn daden bennen zo groot dat er een plaquette van is gemaakt die op de sokkel van zijn beeld te bekijken is. Let even op de subtiele manier waarop de plaat met een paar roestige schroeven bevestigd is.
En stil dat het daarboven is! Geen hond die zich laat horen, geen verkeer, geen drukte, geen concentraties mensen. Je bent daar alleen met je gedachten. Slechts het ruisen der wind, het zoemen van de insecten en de gelukzalige zuchten die jezelf slaakt, zijn te horen.
Het kerkje is gesloten, dus binnen is niet veel te zien. Of je moet net op die ene gedenkdag komen, maar dat merk je onderweg vanzelf. Dan is het wat drukker dan normaal.

Ontspanning na inspanning

Niet vergeten! Je kunt er mee beginnen, maar eerlijker is het om na de wandeling een heerlijke cappuccino te scoren bij het koffiehuisje annex bakkerij annex supermarkt aan het begin van Lakones (gerekend vanaf Corfu Stad, anders is het aan het eind). Deze uitstekende kop cappuccino is namelijk een geweldige beloning voor de inspanningen die je jezelf getroost hebt. Alsof dat niet genoeg is, krijg je ook nog eens een geweldig uitzicht over Paleokastritsa en het naastgelegen Liapades.
De wandelroute naar het kerkje staat, voor zover wij hebben ontdekt, niet aangegeven. Ook staat het pad niet aangegeven op Maps. Dus, gerekend vanaf de bakkerij, waar je het beste de auto kunt parkeren, loop je honderd meter door en ga je de straat rechts in. Alsmaar omhoog en onderweg aan een van de vriendelijke dorpsbewoners vragen naar de Elias Ecclesia (kerk), dan kom je er op je sloffen.
Lees ook de Corfu wandeltips!

1 gedachte over “Elias Kerk”

  1. Pingback: Sightseeing – Green Island Corfu

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven