De Ark

corfu_ark_06
corfu_ark_09
corfu_ark_07
corfu_ark_08
corfu_ark_12
corfu_ark_01
corfu_ark_05
corfu_ark_03
corfu_ark_02
corfu_ark_04
corfu_ark_10
corfu_ark_11
previous arrow
next arrow
corfu_ark_06
corfu_ark_09
corfu_ark_07
corfu_ark_08
corfu_ark_12
corfu_ark_01
corfu_ark_05
corfu_ark_03
corfu_ark_02
corfu_ark_04
corfu_ark_10
corfu_ark_11
previous arrow
next arrow

Op Corfu is men er soms getuige van dat sommige Grieken hun huisdier niet waard zijn, iets dat de gemiddelde toerist ook niet ontgaat. Veel van deze trouwe viervoeters worden aan hun lot overgelaten en leven onder schrijnende omstandigheden. Aan een lijn van twee meter gebonden moeten ze soms de hele dag in de brandende zon doorbrengen en krijgen ze niet de noodzakelijke aandacht en verzorging. Soms worden ze na verloop van tijd aan de andere kant van het eiland ergens achtergelaten, waarna men weer een nieuw, jong huisdier neemt. Geen wonder dus dat bijna iedere Griek wel een, en vaak zelfs meerdere honden heeft.
Gelukkig zijn er veel mensen op Corfu die zich het lot van de dieren aantrekken. Vaak zijn dat op het eiland wonende buitenlanders, die anders grootgebracht zijn als het om dieren gaat. Gelukkig zijn er ook veel Grieken die zich beijveren om de leefomstandigheden van de dieren te verbeteren. Meestal voor eigen kosten, of met behulp van buitenlandse stichtingen en organisaties vangen ze honden en katten (en zelfs ezels!) op en proberen het beest een dierwaardig bestaan te geven.

Gelukkig is er De Ark

De Ark in Moraitika probeert zoveel mogelijk zwerfhonden op te vangen en te verzorgen. Soms moeten de dieren letterlijk opgevangen worden, want worden ze over de schutting heen gegooid. In de meeste gevallen is een bezoek aan de dierenarts onvermijdelijk. Nadat de dieren nagekeken zijn, worden ze weer opgelapt, voor zover dat nog mogelijk is. Ze worden ‘geholpen’ (als je het zo mag noemen), geknipt en geschoren en doorlopen alle andere aspecten van een honden-APK. Het beest wordt op alle voorkomende problemen – zoals (hart)worm, vlooien en andere enge wezens waarmee ze hier vaak te maken krijgen – getest en wordt zonodig geopereerd en behandeld. Daarna krijgt het dier de kans op een nieuwe start en een beter leven.

Zie het met eigen ogen

Wil je eens bekijken wat voor werk er allemaal komt kijken bij een hondenopvang, breng dan een bezoek aan De Ark. Bekijk met wat een toewijding en geduld de honden verzorgd worden. Misschien vind je wel een leuke hond, of ken je iemand die je er een enorm plezier mee kan doen. De Ark werkt namelijk samen met Stichting Aai  om de honden weer onder de mensen te brengen. De honden worden vaak in buitenlandse (lees: Nederlandse) gastgezinnen geplaatst. Daar krijgen ze niet alleen een beter bestaan, maar maken ze ook hun nieuwe baasjes blij.
Veel gehoorde opmerking vanuit Nederland is dat we in Nederland meer dan genoeg honden hebben en dat de asiels overvol zitten. Dat klopt niet helemaal, volgens Stichting Aai. Alleen voor en tijdens de vakantieperiode zijn er veel mensen die hun trouwe viervoeter bij het grof vuil zetten. Ook in Nederland zijn namelijk mensen die niet deugen. Buiten die periode lopen de asiels echter redelijk snel leeg. Daar hoef je het dus niet voor te laten.
De Ark kan je vinden in Moraitika, dat vanaf Corfu-stad gezien net achter Benitses ligt. Volg de kustweg richting het zuiden van Corfu. Ben je Benitses eenmaal voorbij dan kom je vanzelf in Moraitika. Je gaat de enige tunnel die Corfu rijk is onderdoor en gelijk na 100 meter – tegenover de eerste taverna aan je linkerhand – vind je De Ark. Naast de taverna is parkeerruimte.

Details De Ark – Corfu

Plaats: Moraïtika
E-mail: Contact opnemen
Internet: www.corfuanimalwelfare.com

1 gedachte over “De Ark”

  1. Pingback: Sightseeing – Green Island Corfu

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven