Karidis

corfu_karidis_01
corfu_karidis_03
corfu_karidis_05
corfu_karidis_04
corfu_karidis_02
corfu_karidis_10
corfu_karidis_08
corfu_karidis_07
corfu_karidis_06
corfu_karidis_09
corfu_karidis_12
corfu_karidis_13
corfu_karidis_11
previous arrow
next arrow
corfu_karidis_01
corfu_karidis_03
corfu_karidis_05
corfu_karidis_04
corfu_karidis_02
corfu_karidis_10
corfu_karidis_08
corfu_karidis_07
corfu_karidis_06
corfu_karidis_09
corfu_karidis_12
corfu_karidis_13
corfu_karidis_11
previous arrow
next arrow

Vreemd genoeg wordt het zuiden van Corfu door toeristen minder druk bezocht dan het centrale gedeelte of het noorden. Wat de oorzaak is weten wij niet. Het ligt in ieder geval niet aan de omgeving, die prachtig is in dit gedeelte van het eiland. Zowel aan de oost- als aan de westkant heb je prachtige stranden, heerlijke vlaktes, het Korrison Meer, imposante heuvels en leuke niet-toeristische dorpjes als Chlomos, Argirades, Perivoli, Agios Matheos, Paramonas en Petriti, om er een paar te noemen. Zelfs de omgeving van Kavos, de feestbeestenplaats van Corfu, is mooi, als je het plaatsje zelf maar snel door rijdt. Toch hebben veel mensen het idee dat het zuiden van Corfu niets is. Fout!
Het grote voordeel van het onbekend en dus onbemind zijn, is dat het er lekker rustig is. Aangezien de meeste mensen naar Corfu komen voor een beetje rust, is een dagje ‘zuid Corfu doen’ zeker aan te bevelen. Behalve voornoemde pareltjes van rust en schoonheid kan je er ook nog vele andere schatten vinden.

Beroemd visrestaurant op Corfu

Het Visrestaurant van Spyros Karidis is wijd verbreid en vermaard op Corfu. Sinds het restaurant haar deuren opende in 1972 heeft het snel aan bekendheid gewonnen. Niet vreemd voor een voormalige vissersfamilie, die weet wat er te koop (lees: vangen) is. Als je dan zelf al dol op vis bent, weet je het ook te bereiden. Dat is precies wat Spyros Karidis deed en hij bracht zijn liefde voor vis, in al haar aspecten, over op zijn kinderen. Graag loopt de oude baas door zijn restaurant, dat inmiddels door zijn zoon Akis geleid wordt, om een oogje in het zeil te houden. Getuige het feit dat mensen uit de wijde omgeving op het restaurant afkomen, is de kwaliteit nog steeds hoog.
Maar wat wil je ook, als de vis die je op je bordje krijgt een paar uur daarvoor nog in zee dartelde, zich onbewust van het lot dat hem wachtte? Vers is toch wat de echte visliefhebber verwacht van een visschotel en bij Karidis krijg je het dan ook zo.

Verse (vis)gerechten

Als je jezelf, of iemand anders, eens heel erg verwennen wilt dan ben je bij Karidis Restaurant aan het juiste adres. Wat dacht je van verse kreeft! Hoe vers? Zo vers dat wanneer jij aan je tafeltje gaat zitten, het beest nog vrolijk over de bodem van zijn aquarium rondkrabbelt, samen met zijn vriendjes. Dat is wat wij vers noemen! Maak je gebruik van de gelegenheid om echt verse kreeft te scoren dan mag je hem zelf uitkiezen. Dat doe je overigens door hem aan te wijzen. Je hoeft hem niet zelf te pakken, dat doet de kok voor je. Die is daar heel bedreven in en je houdt je vork en mes veel beter vast met al je vingers er nog aan.
Is kreeft niet je lievelingsgerecht, vraag dan aan Akis of een van zijn medewerkers wat er nog meer voor verse vis op voorraad is. Met een beetje mazzel wordt je meegetroond naar de keuken, waar je een keuze kunt maken uit de vangst van die dag. Niet alleen de vis, ook de daarnaast geserveerde gerechten zijn kakelvers. In de grote tuin, direct naast het restaurant gelegen, groeien en bloeien de supersmakelijke Corfu tomaten, komkommers, aubergines, sla en andere kleurrijke bordvulling. Want vers moet wel echt vers zijn natuurlijk.

Mogen wij een tip geven? Bestel de Gavros Marinatos (Gemarineerde ansjovis)

Prachtige locatie Zuid Corfu

Zoals al eerder aangegeven, het zuiden van Corfu is prachtig. Zo ook de locatie van Karidis Visrestaurant. Als je besluit de oostelijke kustweg vanaf Messonghi te volgen langs visstersdorpjes als Psaras ( = Visser), Boukaris, Korakades, Petriti en Notos dan kom je halverwege deze schitterende route bij het visrestaurant van Karidis. Trek je schoenen uit en plons even lekker in het heldere water van de Ionische Zee. Droog snel op aan het ministrandje dat direct grenst aan het terras van het restaurant. Bestel daarna je favoriete drankje en begin je te verlekkeren aan het menu van Restaurant Karidis!

Details Visrestaurant Karidis

Telefoon: +30 26620 51205
E-mail: Contact opnemen

Scroll naar boven