Foros

corfu_restaurant_01
corfu_restaurant_04
corfu_restaurant_02
corfu_restaurant_05
corfu_restaurant_03
corfu_restaurant_07
corfu_restaurant_10
corfu_restaurant_06
corfu_restaurant_08
corfu_restaurant_09
corfu_restaurant_13
corfu_restaurant_12
corfu_restaurant_11
corfu_restaurant_14
corfu_restaurant_15
corfu_restaurant_16
corfu_restaurant_19
corfu_restaurant_17
corfu_restaurant_20
corfu_restaurant_22
corfu_restaurant_23
corfu_restaurant_21
previous arrow
next arrow
corfu_restaurant_01
corfu_restaurant_04
corfu_restaurant_02
corfu_restaurant_05
corfu_restaurant_03
corfu_restaurant_07
corfu_restaurant_10
corfu_restaurant_06
corfu_restaurant_08
corfu_restaurant_09
corfu_restaurant_13
corfu_restaurant_12
corfu_restaurant_11
corfu_restaurant_14
corfu_restaurant_15
corfu_restaurant_16
corfu_restaurant_19
corfu_restaurant_17
corfu_restaurant_20
corfu_restaurant_22
corfu_restaurant_23
corfu_restaurant_21
previous arrow
next arrow

Wie eens heel bijzonder wil eten, kan goed terecht op Corfu. OK, de meeste restaurants serveren de typisch Griekse gerechten. Niet zo vreemd natuurlijk, je bent tenslotte in Griekenland, dan ga je niet naar de Chinees. Sommige eetgelegenheden serveren trots gerechten die hun oorsprong in Corfu vonden, zoals Pastitsada en Sofrito.
Er zijn ook restaurants die een bijzondere kaart presenteren. Je betaalt wat meer dan bij de doorsnee taverna, maar dan wordt er wat meer werk van de garnering en de entourage gemaakt. Wat die entourage betreft, moet je zeker eens naar Restaurant Foros gaan. Zoiets trof je op je tocht langs alle stranden nog niet eerder op Corfu. Je bent het hele eiland misschien al over getrokken tijdens je vakantie op Corfu, maar dit speciale restaurant heb je nog niet gevonden. Niet vreemd, het namelijk ligt verscholen in het hart van het mooiste verlaten dorp van Corfu, Palaia Perithia.

Bijzonder restaurant op Corfu

Wie bij Foros komt, moet eerst even bijkomen van alle indrukken die zijn opgedaan in de voorbije uren. Allereerst de schitterende tocht door de bergen die dit gedeelte van Corfu zo kenmerken. Dan hetzij de prachtige omgeving van Perithia, of het oude dorp zelf. Nadat je je hebt vergaapt aan alle schoonheid in en om Perithia is het een vanzelfsprekendheid om uit te blazen onder de natuurlijke overkapping van dit bijzondere restaurant in het centrum – ook wel Plateia genoemd. Geniet eerst eens op het gemak van een bak koffie met wat zoets erbij. Aanbeveling: neem Thomas’ beroemde walnoottaart. Bekend over heel Corfu en 100 procent eerlijk bereid.
Je kunt er ook heerlijk lunchen voor een krats. Alle denkbare gerechten zoals saganaki, Griekse salade, gebakken couchette en teveel om op te noemen, doen het uitstekend om het vermoeide lijf weer op de rails te krijgen.
Maar je kunt er natuurlijk ook uitstekend dineren. Dat heeft wel wat op deze bijzondere locatie, namelijk middenin het centrum van dit bijzondere dorp in het prachtige binnenland van Corfu. Direct om je heen al die huizen met een lange historie en daar omheen een ongelofelijk mooie natuur. Eigenlijk zit je in Perithia middenin een schilderij van Anton Pieck, maar dan zonder winterse taferelen. Lekker onder de druivenranken, met een heerlijke temperatuur achter een goed glas bier of wijn.

Verantwoord eten op Corfu

Behalve restaurateur, is Thomas ook artiest. Vaak zie je hem aan de ingang van zijn restaurant zitten terwijl hij vol overgave zit te tekenen. Thomas tekent namelijk zijn eigen visitekaartje! Hetzelfde geldt voor het eten, hij produceert het zelf. Bijna alle gerechten van restaurant Foros komen uit eigen tuin. Eigenaar Thomas Siriotis heeft een kleine farm waar alles zonder hulp van groei- en bloeimiddelen de grond uit komt. Of het nu gaat om tomaten, sla, couchette, walnoten, honing, vijgen of wat er maar ook op tafel komt, het is allemaal ecologisch. Ook de kippen, geiten, lammetjes, konijnen en ander kleinvee zijn van eigen huis. Alle gerechten krijgen zonder hulpmiddelen de tijd en gelegenheid om op te groeien, om daarna liefdevol en smakelijk bereid te worden voor restaurant Foros!

Details Restaurant Foros – Corfu

Mobiel: 0030 6955950459
Facebook: Thomas Siriotis

1 gedachte over “Foros”

  1. Pingback: Horeca – Green Island Corfu

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven