Reistips Corfu

Reistips Corfu

Een vakantie op Corfu is geweldig! Maar je komt er niet zomaar. Dit lekkere Griekse eilandje ligt toch zo’n slordige 2000 kilometer van je eigen tuin of balkon af. Dan is het altijd handig te weten wat je kunt verwachten als je besluit af te reizen naar Corfu. Of je nu met de auto gaat of met het vliegtuig.
Green Island wenst je een goede reis…

Reistips Corfu

Met het vliegtuig naar Corfu

Vliegen naar je vakantiebestemming vereist minder voorbereidingen dan met de auto. Je reist natuurlijk veel sneller, dus ben je aanzienlijk korter onderweg. Vlieg je van Schiphol naar Corfu dan ben je minder dan drie uurtjes onderweg, je hoeft dus niet zo uitgebreid te foerageren dan wanneer je met de auto gaat en drie dagen onderweg bent. Veel meer dan wat voor de hand liggende tips kunnen we je in deze dus niet geven.

 • Papieren - Vergeet je passpoort en andere papieren zoals tickets niet.
 • Parkeren - Bouw tijd in om je auto op de luchthaven te parkeren. Het is een stressfactor waarmee je je vakantie niet wilt laten beginnen als je niet weet waar je auto te laten voor een paar weken.
 • Tijdig aanwezig - Je zult begrepen hebben dat het zinnig is om op tijd op de luchthaven te zijn. Zeker in de vakantieperiode wil het op enkele luchthavens, zoals Schiphol bijvoorbeeld, nog wel eens extra druk zijn. Bedenk dat een half uurtje speling dat normaal misschien genoeg is, nu wel eens noodlottig kan uitpakken. Je wilt een paar uurtjes later toch op de luchthaven van Corfu uitstappen? Zorg dat je vroeg aanwezig bent.
 • Douane - Iederen weet dat je geen vloeistoffen mee het vliegtuig in mag nemen. Dus ook dat dure flesje van Estee Lauder wordt door die strenge meneer zo in de vuilnisbak geflikkerd, hoe bedroefd je ook kijkt. Zorg dat nagelvijlen en ander puntig schoonheidsgereedschap in je koffer zitten en niet in je handbagage. Ook pistolen, steekwapens en staven dynamiet komen er bij de douane niet doorheen, of ze nou van plastic zijn of echt.
 • Laptop - Wees er op voorbereid dat je laptop bij de douane gecontroleerd wordt. De aanblik van een zuchtende douanier is al niet leuk als jij minutenlang staat te peuteren en te prutsen om dat vervloekte ding eruit te halen, de vernietigende blikken van die honderd man achter je is helemaal killing. Een gemakkelijk openende laptoptas is dus onontbeerlijk op reis.
 • Online inchecken - Bij veel maatschappijen kan je enkele uren tot dagen vantevoren via internet alvast inchecken. Mag je eindelijk eens aan het raampje zitten!

Het bovenstaande is redelijk overbodige informatie onzes inziens, of het moet de eerste keer zijn dat je in een vliegtuig stapt. Hieronder hebben we wel een paar aardige tips om goedkope vliegtickets te boeken:

 • Bekijk hier de lijst van vliegmaatschappijen en aanbieders van tickets op internet.
 • Geef je op voor Flight Alert Service (indien aanwezig bij de aanbieder). Je wordt door de aanbieder via mail of sms op de hoogte gehouden van aanbiedingen voor tickets voor Corfu
 • Hoe meer lege stoelen op een vlucht, hoe voordeliger je een vliegtickets voor Corfu koopt. Bouw een marge in wat vertrekdagen betreft. Een dag eerder of later kan je soms honderden euro's besparen.
 • Wachten op een lastminute reis naar Corfu kan buiten het hoogzeizoen heel aantrekkelijk zijn. Denk je voor een prikkie naar Corfu te vliegen in een schoolvakantie dan kan je dat beter maar vroeg boeken. Je wilt niet misgrijpen natuurlijk.
 • Goedkope vliegtickets Corfu boek je zelden korter dan 21 dagen voor vertrek. Wacht dus ook weer niet te lang met boeken!
 • Boek je vliegtickets naar Corfu via internet. Het scheelt je tientjes aan boekingskosten.
 • Schuim het internet af naar Corfu-tickets. Soms worden ze aangeboden door particulieren die hun reis moeten cancelen. Ook op Vakantieveilingen worden regelmatig tickets aangeboden. Met een beetje mazzel zitten er tickets voor Corfu bij. Zit je voor een paar tientjes op het Groene Eiland van Griekenland.

Fijne vakantie op Corfu!

Met de auto/ferry naar Corfu

Veel mensen zien er tegenop om met de auto te reizen naar een bestemming iets verder weg dan de sportschool of kantoor. Zeker als je dan ook nog eens in het buitenland moet reizen. Daar is geen enkele reden voor. Neem alleen de volgende dingen in acht:

 • Voorbereiding - Stippel van tevoren je reis naar Corfu uit. Ben je niet thuis op het internationale wegennet dan is het geen goed begin van je vakantie als je net over de grens in Duitsland al besluit te gaan scheiden omdat er een ernstig meningsverschil is over het te volgen traject. Om nog maar te zwijgen over het gevaar dat je veroorzaakt als je bij een grote splitsing niet weet of je nu linksaf moet of rechtdoor.
  Heb je het niet zo op die routekaarten, op anwb.nl, of op good old Google is het appeltje eitje om een zeer gedetailleerde route aan je printer te ontfutselen.
  Nog veel gemakkelijker en nauwkeuriger is het natuurlijk als je een TomTom of TruusTruus hebt. Elke inwoner van Nederland heeft er een, dus eigenlijk is bovenstaande informatie redelijk overbodig. Oh, jij bent nu net de enige die niet zo'n ding heeft? En je broer, vriend of collega ook niet? Alleen op de wereld? Zie hierboven.
  Zorg dat je de noodzakelijke papieren bij je hebt. Passpoorten, reispapieren, tickets voor de boot et cetera.
 • Planning - Neem ruimschoots de tijd voor je reis en ga op tijd van huis. Vanaf Arnhem is het zo'n 1200 kilometer naar Venetië. Dat is te doen in 8 uur tijd als je Max Verstappen heet en met de auto van de zaak rijdt. Anders moet je er aanzienlijk meer tijd voor uittrekken. Bedenk dat die boot niet wacht op jou. Het reist niet leuk als je een race tegen de klok moet voeren. Je routeplanner kan nou wel aangeven dat je het traject in X uren kunt afleggen, maar voorkomt het ding ook die file waardoor jij je boot dreigt te missen? Ik dacht het niet, hij geeft hoogstens aan dat je nog 30 kilometer blik voor je hebt staan. Dat draagt niet bij tot een lekker vakantiegevoel.
 • Verzorging - Neem water en brood (of andere lekkernijen) mee. Onderweg is er genoeg te snavelen bij alle tankstations en snelwegtenten en restaurants, maar je kunt altijd in de file terecht komen natuurlijk. Dat in aanmerking genomen is het wellicht ook handig om een leeg blik of emmertje bij je te hebben. Waarom dat is mag je zelf bedenken...
 • Rust - Ga uitgerust op reis, dus niet direct na de vrijdagmiddagborrel op je werk langs huis om de koffers en je gezin op te halen. Neem onderweg de nodige pauzes. Wissel het stuur af, als de ander tenminste ook een rijbewijs heeft. Calculeer desnoods een overnachting in zo'n schattig Duits of Oostenrijks hotelletje in. Je gaat de volgende dag weer fris en fruitig door naar Italië en geniet zoveel meer van de prachtige omgeving.
 • Tolwegen - Het Europese wegennet is prachtig, al wil het in de vakantietijd in Duitsland nog wel eens filegevoelig zijn omdat ze het nog beter aan het maken zijn. Ben je Duitsland eenmaal uit dan moet je rekening houden met tolwegen. Het maakt niet uit of je via Oostenrijk of Zwitserland rijdt, je komt aan de beurt. En dan komt Italië nog. Bij de meeste tolstations kan je met een creditcard betalen. Anders is het handig om een flinke hand met kleingeld bij de hand te hebben. Voorkom een zweetreet door niet een paar euro uit de zak van je strakke jeans te moeten peuteren met 100 ongeduldig toeterende chauffeurs achter je.
 • Ferry - Als je eenmaal in de haven van bestemming aangekomen bent - Venetië, Bari, Ancona of Brindizi - zet dan je auto in de rij van het schip waarmee je vaart. Ga daarna naar het loket, haal de benodigde papieren en heb geduld. Voordringen heeft geen zin, iedereen met een geldig ticket mag mee.
  Volg rustig de aanwijzingen van het boordpersoneel op, laat je ondertussen niet gek maken door het geschreeuw, de drukte en de herrie die een dergelijke operatie met zich meebrengt.
  Ondergetekende raadt iedereen aan een hut te reserveren. Of de ferry moet campingdeck aanbieden, dan mag je in je caravan of camper slapen. Dat scheelt je een boel geld, want een hut is best duur. Maar dan kan je wel je kostbaarheden, zoals een i-Ding, laptop, camera, mobiel en dergelijke meenemen zonder bang te zijn dat het gestolen wordt. Je zit wel met meer dan 2000 mensen van allerlei pluimage op een boot, dus de kans is aanwezig dat je dure spullenboel niet meer compleet is als je het onbeheerd op een van de dekken achterlaat. In je hut staat alles veilig achter slot en grendel. Ten tweede heb je met een hut je eigen faciliteiten als douche en toilet tot je beschikking. Dat zit of staat veel relaxter dan wanneer je dergelijke handelingen moet uitvoeren als 30 dronken vrachtrijders je net zijn voorgeweest.
  Op zo'n buitenproportionele sloep is alles aanwezig om de reis - variërend van 8 (Brindizi) tot 26 (Venetië) uur - comfortabel en feestend door te komen. Houd er wel rekening mee dat een biertje substantieel duurder is dan in de supermarkt. Niet alleen het bier overigens, ook andere voedingsmiddelen dragen prijskaartjes met daarop getallen die veel op telefoonnummers lijken. Je bent vrij om je eigen drank- en voedselvoorraad mee te nemen. Dan houd je meer over voor je vakantie op Corfu.
  Vergeet je nieuwe Sudoku, dikke pil van een boek of die jaargang Elzevier of Margriet niet.
 • Haven Corfu - En dan ben je er! Je staat al trappelend in de startblokken want, mijn God, je bent zo aan vakantie toe! Toch is ook hier geduld geboden. Even wachten tot je een seintje krijgt, rijd rustig van de boot af en ervaar het gevoel van .... thuiskomen op Corfu.

Fijne vakantie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven