Ortholiti

corfu_restaurant_ortholiti_02
corfu_restaurant_ortholiti_06
corfu_restaurant_ortholiti_05
corfu_restaurant_ortholiti_03
corfu_restaurant_ortholiti_04
corfu_restaurant_ortholiti_10
corfu_restaurant_ortholiti_09
corfu_restaurant_ortholiti_07
corfu_restaurant_ortholiti_11
corfu_restaurant_ortholiti_08
corfu_restaurant_ortholiti_16
corfu_restaurant_ortholiti_14
corfu_restaurant_ortholiti_13
corfu_restaurant_ortholiti_15
corfu_restaurant_ortholiti_12
previous arrow
next arrow
corfu_restaurant_ortholiti_02
corfu_restaurant_ortholiti_06
corfu_restaurant_ortholiti_05
corfu_restaurant_ortholiti_03
corfu_restaurant_ortholiti_04
corfu_restaurant_ortholiti_10
corfu_restaurant_ortholiti_09
corfu_restaurant_ortholiti_07
corfu_restaurant_ortholiti_11
corfu_restaurant_ortholiti_08
corfu_restaurant_ortholiti_16
corfu_restaurant_ortholiti_14
corfu_restaurant_ortholiti_13
corfu_restaurant_ortholiti_15
corfu_restaurant_ortholiti_12
previous arrow
next arrow

Corfu staat synoniem voor romantiek! Heerlijke stille strandjes, een prettige temperatuur, de meeste mensen hebben weinig om het lijf, lekker samen genieten van een drankje terwijl de zon in de zee zakt. Dat is Corfu. Bij restaurant Ortholithi, aan het strand van Agios Gordios (westkust Corfu) kan je al deze kwaliteiten van een uitgelezen vakantie op Corfu ervaren. Dit familierestaurant, dat eerst bekend stond onder de naam Alevizis, is vernoemd naar de karakteristieke uit zee oprijzende rots die het strandzicht van Gordios bepaalt.
Het is een geweldig romantische plek, niet in het laatst omdat er de meest schitterende zonsondergangen zijn waar te nemen. Stel je je daar eens voor, samen met je geliefde handje pepermuntje, gezeten op het terras van Ortholithi, zwijgend en zuchtend, met zicht op het strand en de beroemde majestueuze rots iets verderop. De avondzon kleurt dieprood en schildert de normaal zo diepblauwe zee nu in 1000 schakeringen oranje, geel, brons en alles daartussen, met daarboven de lucht in dezelfde tinten. Voor je staat een glas gekoeld bier of witte wijn, naast je zit de liefste persoon van de wereld, zo zie jij dat althans, en je weet dat je aan de aftrap staat van een fantastische avond.

Grieks restaurant in Agios Gordios Corfu

Ortholithi is een Grieks restaurant met een uitstekende keuken. Heerlijke traditionele Griekse en Corfiotische gerechten, mooi gepresenteerd en voorkomend geserveerd door de vriendelijke bediening. Probleem kan zijn dat je je bordje laat afkoelen omdat er zoveel mooie uitzichten zijn te genieten. Als je een camera bij je hebt, is dat gevaar wel degelijk aanwezig. Er is zo’n grote variatie aan zonsondergangen dat het tafereel dat zich aan je verwende ogen ontvouwt elke keer weer anders is. Vergeet dus niet zo nu en dan even een hap te nemen alvorens je weer verder gaat met het volschieten van je camera.

Grieks dansen en ander vermaak

Ortholithi zou geen Grieks restaurant zijn als er geen Griekse dans georganiseerd zou worden. Elke woensdagavond wordt er live Griekse muziek gemaakt, met alle gevolgen vandien. Want Griekse muziek, of je er van houdt of niet, werkt aanstekelijk op de dansspieren. En om de schroom, die bij de meeste vakantiegangers in meerdere of mindere mate aanwezig is, af te werpen, komt een professioneel danspaar de aanwezige gasten helpen bij de eerste beginselen van de Syrtaki en andere Griekse dansen!
Als je eens een authentiek Grieks dansfeest wilt meemaken dan moet je tijdens je vakantie op Corfu echt eens bij Restaurant Ortholithi gaan eten. Wat een feest! Voor je het weet sta je in de dansende massa de maat te klappen, ondertussen luide kreten als Hoppa! en Hola! de ether in te slingeren. 

Gelukkig gebeurt dit allemaal onder professionele leiding, dus je hoeft niet bang te zijn dat je op den duur op een been op een gammel plastic kuipstoeltje staat te balanceren met een glas ouzo of een pan met vuur bovenop je hoofd. Dat doen de Grieken wel overigens, maar laat je niet verleiden dit ook te proberen. In het kader ‘Don’t try this at home’ moeten wij dit om gezondheids- en veiligheidsredenen ten strengste afraden.
En na een fantastische avond, waar je niet alleen hebt genoten van prima eten en drinken maar ook nog eens het authentieke avondleven van Corfu hebt kunnen meemaken, reken je af en bemerkt dat de prijzen voor al dit goeds meer dan billijk zijn. Eet smakelijk bij Ortholithi!

Details Restaurant Ortholithi

Telefoon: +30 26617 74770
Mobiel: +30 6973 356847
Web: www.ortholithi.gr
E-mail: Contact opnemen

Scroll naar boven